PDA

View Full Version : Massive stability problems, can anyone diagnose?



milescook
Apr 14, 2008, 04:47 AM
Hi, I've a feeling this may take a while to sort out!

I've had a dedicated server with plesk 8.1 installed, though I'm not 100% sure plesk is causing the problems, because it has been freezing about once every 10 days (sometimes twice a week!) for the past 5 months. My dedicated server support staff have ran a hardware stress test on the cpu and hard drives and they say all checks out fine.

Here is the latest output in dmesg:



hald-probe-smbi[3360] trap stack segment rip:4010d0 rsp:7fff0724eab0 error:0
fstab-sync[3362]: segfault at 0000000000000000 rip 0000000000404307 rsp 00007fffd5516620 error 4
md: md7: resync done.
RAID1 conf printout:
--- wd:2 rd:2
disk 0, wo:0, o:1, dev:sda7
disk 1, wo:0, o:1, dev:sdb7
BUG: soft lockup detected on CPU#0!

Call Trace:
<IRQ> [<ffffffff80260a8a>] softlockup_tick+0xfa/0x120
[<ffffffff80239eef>] __do_softirq+0x5f/0xd0
[<ffffffff8023e447>] update_process_times+0x57/0x90
[<ffffffff80217324>] smp_local_timer_interrupt+0x34/0x60
[<ffffffff80217889>] smp_apic_timer_interrupt+0x59/0x80
[<ffffffff80209240>] default_idle+0x0/0x50
[<ffffffff8020ac06>] apic_timer_interrupt+0x66/0x70
<EOI> [<ffffffff80285e99>] drain_array+0xd9/0x100
[<ffffffff802873ff>] cache_reap+0xff/0x280
[<ffffffff80287300>] cache_reap+0x0/0x280
[<ffffffff802457a7>] run_workqueue+0xa7/0x160
[<ffffffff80245f20>] worker_thread+0x0/0x190
[<ffffffff8024606b>] worker_thread+0x14b/0x190
[<ffffffff8022eef0>] default_wake_function+0x0/0x10
[<ffffffff80245f20>] worker_thread+0x0/0x190
[<ffffffff80249309>] kthread+0xd9/0x120
[<ffffffff8020ade8>] child_rip+0xa/0x12
[<ffffffff80249230>] kthread+0x0/0x120
[<ffffffff8020adde>] child_rip+0x0/0x12


then shortly after reboot (because that looked a bit sick to me!)



Adding 1959920k swap on /dev/sda2. Priority:-1 extents:1 across:1959920k
Adding 1959920k swap on /dev/sdb2. Priority:-2 extents:1 across:1959920k
hald-probe-smbi[3371] trap stack segment rip:4010d0 rsp:7fff1151cd70 error:0
fstab-sync[3373]: segfault at 0000000000000000 rip 0000000000404307 rsp 00007fff7e260910 error 4


The entire dmesg (http://cookieonline.co.uk/tmp)

Many thanks if you can help!