Results 1 to 12 of 12

Thread: Sitebuilder don't want to publish / PHP test

  1. #1
    Bit Poster
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8

    Cool Sitebuilder don't want to publish / PHP test

    Hello,

    My configuration :

    Sitebuilder 4.1 (last realease) working on Linux server

    Publication server :

    Gentoo 64 Apache server with PHP 5 activated
    Ioncube installed and tested


    When a user try to publish a standard website without specific modules (feedback, vote...)
    There is no problem to publish web pages to the web server.

    If we use a module like feedback, when a user try to publish the website, there is always the same error message :

    (In french, but the translation in english seems to be )
    Unable to publish the website, the server does'nt support PHP extension, please contact the admin

    Problem : If we test to put a PHP page on the destination folder manually : it's working fine ! the php page is working normally...

    PHP is well activated for all the publishing folders...

    Can you have an idea to help us ?

    Blaise

    If I try to



  2. #2

    Default

    To know more information about missing published requirements I can suggest to use following article: http://kb.swsoft.com/en/1812

    If not successful publication you can see the detailing errors in admin logs.



  3. #3
    Bit Poster
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8

    Default

    Thanks Dimitry,

    Can you check for that result :
    ioncube=ok os= phpVersion=5.2.5-pl0-gentoo mbstring=ok zlib=ok session=ok dom=ok domxml_xslt=fail xslt=fail sqlite=2.8.17 sqliteEncoding=iso8859 gd_png=ok gd_gif=ok gd_jpg=ok gd_wbmp=ok gd=2.0.34 safe_mode=ok mail=ok curl=fail serverApi=CGI folder_permissions_data=fail

    I have two "fail" : CURL and FOLDER PERMISSIONS DATA...

    what is the real problem ?

    Many thanks



  4. #4

    Default Preview works, Publish doesn't

    I am having an almost identical problem but with various error messages. SB will not Publish anything that has a module page, saying that the server doesn't pass php verification. Alternatively, we were getting IonCube error messages. However, Preview works perfectly on every type of module page. If Preview works, then it should Publish, but it wont. Publish works only if it's pure and plain HTML pages

    We also use Plesk 8.3, and this is supposed to integrate with it, but so far the integration is very shaky. Some domain FTP settings are not recognized in SiteBuilder.



  5. #5

    Default

    domxml_xslt=fail xslt=fail

    and you must install domxml_xslt or xslt, CURL - preferably but not necessarily set



  6. #6

    Default

    On sitebuilder server there is always ioncube loader, but that does not mean that he will install on the server where you are trying to publish site. Check up configuration publish server.



  7. #7
    Bit Poster
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8

    Default

    Hi,

    You type :
    "you must install domxml_xslt or xslt"

    Can you give me a link or docs to explain what is this tool and how install it ?

    Thanks



  8. #8

    Default

    "yum install php-domxml"

    That should do it...
    Carl Robinson
    CTO / Systems Administrator

    ICONisp (West)
    www.iconisp.com



  9. #9

    Default

    domxml_xslt, xsl - php extensions, your php version is 5.2.5 and php5 includes the XSL extension by default and can be enabled by adding the argument --with-xsl[=DIR] to your configure line. DIR is the libxslt installation directory.



  10. #10
    Bit Poster
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8

    Default

    Hy Andrey

    You say that I need to add this new argument...

    But is it on in my PHP.ini file, httpd.conf or in another Sitebuilder config file ?

    "--with-xsl[=DIR]"

    By default what is generally the directory of this extension on a server ?
    (I need to find it)

    Many thanks



  11. #11

    Default

    To add necessary you need to install appropriate packages as 'crobinson' suggested or recompile PHP with necessary options. PHP recompilation requires some technical skils and you can find tons of information how to do that in Internet. As for appropriate options for Sitebuilder published site try to check this documentation: http://download1.parallels.com/SiteB...html/index.htm -> Appendix. Troubleshooting Sitebuilder -> Typical Site Publishing Errors -> Known Issues with Third Party Components..Hope it helps.



  12. #12

    Default

    I now have this same problem on an old FC4 server.
    Has anyone managed to recompile or fix this without breaking something else?
    RyanZ



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •