Results 1 to 5 of 5

Thread: Error every 2 minutes in PBAS action log

  1. #1

    Default Error every 2 minutes in PBAS action log

    I'm seeing the error:

    Plesk Transport; Failed to valide XML response from Plesk node: Element 'class' [ST 'class_type', facet 'enumeration']: The value '_ip_pool' is not an element of the set {'license', 'service', 'ip_address', 'admin_info', 'siteapp', 'client', 'client_limits', 'client_

    show up every 2 minutes in the action log for the past several days. It doesn't seem to be causing operational problems, just filling up the log. Has anyone else ever seen/solved this?

    Robet



  2. #2

    Default

    Hello
    It's not PBAS problem, it's mean so Plesk send to PBAS incorrect response.
    Please reed this kb: http://kb.parallels.com/en/5515
    and create post on plesk forum



  3. #3
    Kilo Poster
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    39

    Default

    If you have XML validation enabled (http://kb.parallels.com/en/5515) you may meet following error message in the PBAS action log:
    --- 8< ---
    Plesk Transport; Failed to validate XML response from Plesk node: Element 'class' [ST 'class_type', facet 'enumeration']: The value '' is not an element of the set {'license', 'service', 'ip_address', 'admin_info', 'siteapp', 'client', 'client_limits', 'client_status', 'client_prefs', 'client_perms', 'client_ip_pool', 'domain', 'domain_limits', 'domain_user', 'domain_status', 'phosting', 'fhosting', 'subdomain', 'mailname', 'webuser', 'maillist', 'dns_zone', 'mailname_antivirus', 'mailname_spamfilter', 'mailname_mailgroup', 'mailname_autoresponder', 'mailname_attachment', 'session_preferences', 'db_server', 'domain_alias', 'remote_dns', 'dashboard_preset', 'dashboard_preset_type', 'dashboard_preset_name', 'domain_limit_size', 'client_limit_size', 'client_limit_traffic', 'domain_limit_traffic', 'plesk_component', 'db', 'db_user'}.
    --- 8< ---

    This might be caused by Parallels Plesk Panel upgrade, in order to verify it please check Plesk database for incorrect event records using:
    --- 8< ---
    # mysql psa -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow` -e "SELECT * FROM psa.exp_event where obj_class=''"
    --- 8< ---

    If there are records with empty obj_class filed, please backup database and remove them using:
    --- 8< ---
    # mysql psa -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow` -e "DELETE FROM psa.exp_event where obj_class=''"
    --- 8< ---



  4. #4
    Kilo Poster
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    39

    Default

    Sorry, I missed that there is "_ip_pool" is present in the error. To fix it you need to run following SQL querry:

    DELETE FROM psa.exp_event where obj_class='_ip_pool';

    The problem is that PBAS does not understand this event.



  5. #5

    Default

    Thanks! I had the same problem... running the commands below worked perfectly

    Quote Originally Posted by AlexandrT View Post
    This might be caused by Parallels Plesk Panel upgrade, in order to verify it please check Plesk database for incorrect event records using:
    --- 8< ---
    # mysql psa -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow` -e "SELECT * FROM psa.exp_event where obj_class=''"
    --- 8< ---

    If there are records with empty obj_class filed, please backup database and remove them using:
    --- 8< ---
    # mysql psa -uadmin -p`cat /etc/psa/.psa.shadow` -e "DELETE FROM psa.exp_event where obj_class=''"
    --- 8< ---



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •