arm64 ISO and VHDX images?

Discussion in 'Parallels Desktop for Apple Silicon (M1) Mac' started by KolbeK, Dec 17, 2020.

  1. GianlucaG1

    GianlucaG1 Bit Poster

    Messages:
    5
    I followed these steps several times, also after wiping out and reinstalling the Parallels technical preview. I always get the screen below, and it does not matter what I do - Continue, Reset again - the VM does not appear to boot from the installation image and the Windows 10 installation does not start. Any idea on what I may be doing wrong?
     

    Attached Files:

    NatalieH1 likes this.
  2. ale1

    ale1 Bit Poster

    Messages:
    3
    the same thing!stesso problema!
     
  3. asadil

    asadil

    Messages:
    1
     
    Last edited by a moderator: Jan 25, 2021
  4. ale1

    ale1 Bit Poster

    Messages:
    3
    a tip, register on insider and download windows 10 ARM, it works !!
     
  5. GianlucaG1

    GianlucaG1 Bit Poster

    Messages:
    5
    I did. If I use the ISO image I get the problem described in my post. If I use the VHDX when I reset the VM it gets stuck in an endless "Resetting..." loop.
     
  6. JeffreyS9

    JeffreyS9 Bit Poster

    Messages:
    1
    Has anyone successfully installed Big Sur in the M1 tech preview?
     
  7. IZTOK_BRATOS

    IZTOK_BRATOS Bit Poster

    Messages:
    2
    Hi
    Hi Nicolas
    Follow your instructions, but then I try to reset, button is grey. I download Win10_20H2_v2_Slovenian_x64 and no way to install. Any suggestion where I make mistake?
    Thanks and NG Iztok, Slovenia
     
  8. IZTOK_BRATOS

    IZTOK_BRATOS Bit Poster

    Messages:
    2
    Where can you find VHXD image?
     
  9. MichaelH63

    MichaelH63 Kilo Poster

    Messages:
    776
  10. ShayneeR

    ShayneeR Bit Poster

    Messages:
    1
  11. MichaelH63

    MichaelH63 Kilo Poster

    Messages:
    776
    Yes, unfortunately it is the only way. At least until Microsoft decides to make the ARM version of Windows officially available to end users.
     
  12. BrunoT3

    BrunoT3 Bit Poster

    Messages:
    1
    did anyone succeed to run android?
     
  13. >>> Message has been deleted by the user <<<
     
  14. zamboknee

    zamboknee Bit Poster

    Messages:
    37
    I'm here (see attached)in the install of Technical Preview.

    Now what?
     

    Attached Files:

  15. JudyS2

    JudyS2 Bit Poster

    Messages:
    2
    I am in this exact same predicament. I am on a chat with Microsoft. If I find anything out, I will post here. Been working on this for three days now trying to get Parallels running with my new Macbook Pro...
     
  16. NoelA

    NoelA

    Messages:
    1

    About step #3
    I cannot source to the installation .iso
    It's not even listed.

    Is there a version out where all this is done automatically?
     

    Attached Files:

  17. DaleK2

    DaleK2 Bit Poster

    Messages:
    6
    I use uupdump.net to create arm64 based iso's and it has yet to fail me, just use brew to install the components (ignore the ssl errors as it still works)
     
  18. MichaelH63

    MichaelH63 Kilo Poster

    Messages:
    776
    If you downloaded the installer from here, it won't be an .iso file. It's in the .vhxd format.
     
  19. NatalieH1

    NatalieH1 Bit Poster

    Messages:
    1


    I cannot get this to work.

    I'm on the "M1" version supposedly, I've followed what you said above - I set up a blank (continue without a source), right clicked the virtual machine and clicked configure, then on CD/DVD I added the source to be the Windows 10 64bit download .iso from windows file, I then click actions > reset & it comes up saying "there is no operating system installed in this virtual machine."

    PLEASE CAN SOMEONE HELP?! :)
     
  20. AdamL12

    AdamL12 Bit Poster

    Messages:
    2
     

Share This Page