Both Cores @ 100% When running Win XP

Discussion in 'Parallels Desktop for Mac' started by rmarotti, Jul 12, 2006.

  1. rmarotti

    rmarotti

    Messages:
    4
    Hi, I have a MacBook with 2.0GHz CoreDuo and 2GB of RAM. I recently installed PD and XPSP2. Now when I launch the XP VM it behaves normally for a few minutes then both fans spin up and the VM grinds to a near-halt. (This is with next to no activity in XP, i.e. one IE window open and Avast running in the background) Checking the System Monitor in OSX I see that PD is using 100% of both CPU cores. Has this happened to anyone else? Is there a solution to this problem? I browsed the forums and googled the problem and couldn't find anything about it.

    Thanks,

    Rich
     
  2. rmarotti

    rmarotti

    Messages:
    4
    Anybody? *sniffle*
     
  3. dmgwork

    dmgwork

    Messages:
    81

    I havent seen this problem but then I dont run Avast. Try just running Parallels and see if you have the same problem
     
  4. rmarotti

    rmarotti

    Messages:
    4
    I'm not really comfortable runnign windows without an antivirus program. Has anyone else traced this maxing out of the CPU to Avast?
     
  5. pazu

    pazu

    Messages:
    23
    Well, this is a virtual machine. In a worst case scenario, you lose your Windows XP installation, without nothing ever happening to OS X.
     
  6. dmgwork

    dmgwork

    Messages:
    81
    Norton works

    I use norton on the parallels and it works, not sure about the other antivirus software
     
  7. monoclast

    monoclast

    Messages:
    24
    Is VT enabled on your Mac?

    Hi Rich,

    Just curious - if you load and run your VM, select About Parallels Desktop from the Parallels menu bar, and then click More Info, does it show that Virtualization Mode is enabled?
     
  8. rmarotti

    rmarotti

    Messages:
    4
    M-

    I hadn't checked that yet, no. At work now, will look into it and report back. Thanks for the suggestion.

    -Rich
     

Share This Page