Can't create auto snapshot - Error code 53

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by benr1972, Nov 30, 2011.

  1. benr1972

    benr1972

    Messages:
    1
    Hi All,

    I'm running Windows 7 on Parallels Desktop 7 for Mac (Build 7.0.14924).

    When ever it tries to auto create a snapshot I get an error message stating that it can't create the snapshot and refers to an error code 53.

    I've searched and can't find out

    1) What is causing the problem; and
    2) How to resolve it.

    Can anyone help me?
     
  2. StefWeidm

    StefWeidm

    Messages:
    5
    I have the same problem, host is Mac OS X 10.8.1 , guest ist Win XP Pro SP3. Running the latest demo version of Parallels Desktop.
     
  3. MarcusSvendsen

    MarcusSvendsen

    Messages:
    2
    Hi

    Same problem here guys, running Win7 guest on Mac MLion

    Im getting real tired of Parallels!!
     
  4. StefWeidm

    StefWeidm

    Messages:
    5
    Are you using FileVault by any chance?
     
  5. StefWeid2

    StefWeid2

    Messages:
    1
    Did any of you manually delete a .pvm file by any chance?
    Could it be that Parallels Desktop is trying to schedule a snapshot for a VM that you have not properly removed via the application?
    I am still trying to find out what caused this error for me, since I deleted a .pvm file that I no longer need, it might be the reason.
     
  6. Leon Goedhart

    Leon Goedhart

    Messages:
    1
    I have the same problem here after updating to the latest version ( Build 7.0.15107 3 september )
    I cannot even perform big windows updates anymore.

    Does it have something to do with the permissions of the virtual disk? They are all set to admin and user write read. I think nothing is wrong. I did not delete any file.

    Running Windows XP
     
  7. DjHack1639

    DjHack1639

    Messages:
    6
    Replying as I found this to be one of the top search results for this Parallels error code.

    I found that the error went away when I moved the .pvm file to a *local* drive as opposed to a network drive.

    When the pvm was on a NAS share the VM would function correctly, but snapshots would not work.
    I moved the pvm to a local drive, updated the Parallels app reference to the VM and the snapshot feature worked as expected.
    Moving the pvm back to the NAS resulted in the error returning.

    Hope this helps others.
     
  8. DjHack1639

    DjHack1639

    Messages:
    6
    Local vs Network storage

    Replying as I found this to be one of the top search results for this Parallels error code.

    I found that the error went away when I moved the .pvm file to a *local* drive as opposed to a network drive.

    When the pvm was on a NAS share the VM would function correctly, but snapshots would not work.
    I moved the pvm to a local drive, updated the Parallels app reference to the VM and the snapshot feature worked as expected.
    Moving the pvm back to the NAS resulted in the error returning.

    Hope this helps others.
     

Share This Page