Click-and-hold not translating properly to Windows 7 VM

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by KavehV, Aug 27, 2014.

  1. KavehV

    KavehV Bit Poster

    Messages:
    32
    If I run a program like Eclipse in my Windows 7 VM, everytime I:
    • click the "Help" menu in eclipse
    • hold the click
    • drag the cursor down to attempt to select something by letting go of the click

    Parallel's seems to wrongly let go of the click for me. It's getting really frustrating. This problem is new as of version 10.
     
  2. KavehV

    KavehV Bit Poster

    Messages:
    32
    I just upgraded to 10.1 and it still has this issue. Seriously? This issue hasn't been addressed in 10.1 either? I was told it would be addressed in the next update.
     
  3. MC5

    MC5 Bit Poster

    Messages:
    4
    I have the same issue on PD10.1 / WIN7 / Yosemite when trying to select a text. The mouse starts to do random focus jumps, selecting text I didn't want to select. At the moment I always have to single-click into the start position, move the mouse to the end position, shift-click into that position in order to precisely select the text I wanted.

    This is annoying, Parallels please fix this.

    Marcel
     
  4. KavehV

    KavehV Bit Poster

    Messages:
    32
    Another 2 months for another release AND IT'S STILL NOT FIXED. What is going on here? PD9 did not have this bug.
     
  5. AlekseyM

    AlekseyM Product Expert

    Messages:
    210
    Use the report a problem function under help in parallels. I also see this issue and have multiple requests pending a fix. It gets worse when you have dual screens. Clicking on the first screen switches to OSX first then focuses the VM. Click on the other screen does the same. So when doing things like dragging a window to another screen PD loses focus of it and drops the click.
     
  6. KavehV

    KavehV Bit Poster

    Messages:
    32
    I've already reported the problem months ago. I was even told by parallels support that it was reproduced, again months ago.
     
  7. AlekseyM

    AlekseyM Product Expert

    Messages:
    210
    They will eventually fix it. This issue had popped in PD9 and got fixed. It seems to have been good on the initial release of PD10 but then an update broke it. If it was fixable then, I don't see why it won't be fixable now. But it is VERY irritating, I agree. At one point I started using Windows and VMWare Workstation to avoid the issue but now back on PD10 and I guess dealing with it.

    Update the thread if they get back to you about potential fixes.
     
  8. KavehV

    KavehV Bit Poster

    Messages:
    32
    Another update and still nothing...
     
  9. PaulT1

    PaulT1 Bit Poster

    Messages:
    15
  10. judd

    judd Bit Poster

    Messages:
    1
    Having the same problem with version 10. Not happy I upgraded. Unchecking "Use OS X Full Screen" or not using full screen helps, but please fix this ASAP.
     
  11. PaulT1

    PaulT1 Bit Poster

    Messages:
    15
    Issue is still present in version 10.2.0 (28956).
     
  12. RobertW3

    RobertW3 Bit Poster

    Messages:
    2
    How is this still an issue? Tested on 10.2.1 (29006) and still present using a Windows 8.1 VM on Yosemite.
     
  13. AlekseyM

    AlekseyM Product Expert

    Messages:
    210
    It gets worse if you have 2 monitors. Dragging between both monitors is almost impossible
     

Share This Page