Display 'stuck' at 640X480 4-bit

Discussion in 'Installation and Configuration' started by roumas, Feb 28, 2008.

  1. roumas

    roumas

    Messages:
    8
    Howdy
    My XP Pro Display Property Settings has suddenly gone 'stuck' at 640X480 4-bit. If I use Device Manager to uninstall the Display Adapter 'Parallels Video Driver' I can get 'unstuck', but with a bunch of "you need video driver" prompts. Ideas?

    1. Mac OS Version - 10.5.1
    2. Parallels Build # - 5584
    3. What kind of computer - Original Mac Pro
    4. Total Physical RAM - 3GB
    5. Hard Drives - 2 X 232.9GB Mirrored RAID Set
    6. If you are using a BootCamp configuration or not - Not
    7. Did you upgrade from a BETA - No
    8. With what Build did the problem start - Saw occasionally prior to 5584, but restart would 'fix'.
    9. If Parallels Tools are installed - Yes (minus 'Parallels Video Driver')
    10. Anything you have tried to get things working - See above
    11. Anything specific about your set-up you think we should know - No
    12. If you are crashing, upload some crash logs - N/A
    13. If you are getting an error message type it in and then attach a screenshot. - N/A
    14. If you are having issues with a specific component (i.e. mouse, keyboard, monitor) tell us what it is. - See above
     
  2. Hugh Watkins

    Hugh Watkins

    Messages:
    943
    reinstall parallels tools

    I don't use RAID

    how much empty space have you?

    try cloning to a singel new external Firewire HD and run teh VM from there
    use the raid for data and to back up by cloning your VM

    Hugh W
     
  3. roumas

    roumas

    Messages:
    8
    reinstall parallels tools
    I have. Install tools and display settings are 'stuck', remove driver and I regain setting control.

    I don't use RAID
    OK

    how much empty space have you?
    170GB

    try cloning to a singel new external Firewire HD and run teh VM from there
    use the raid for data and to back up by cloning your VM
    This kind of defeats the point of mirroring. I've got it working with the driver yanked, but I'm why?
     
  4. Hugh Watkins

    Hugh Watkins

    Messages:
    943
    I don't mirror
    I just back up
    especially off site

    Hugh W
     
  5. Eru Ithildur

    Eru Ithildur

    Messages:
    1,954
    Hugh, the guy wants to mirror, and I can't blame him for that...

    Have you tried a fresh install with the Parallels Video Driver installed? You will need to get that installed, either in the current form, or a fixed form for things to work.
     

Share This Page