Error Message

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by fishrain, Sep 26, 2007.

  1. fishrain

    fishrain

    Messages:
    17
    Yesterday I wanted to start Paralells but then,first time ever, Mac Os X crashed and I had to push the POWER button of my iMac more than 5 seconds to finish Mac OS X.

    After rebooting Mac Os X, I also tried to restart my WinXP in Paralells.... but now I always get the following error message:

    "Virtual machine cannot be started because of the following problem:

    Parallels Desktop is unable to access the virtual hard disk image file /Users/Rainer/Documents/Parallels/winxp/winxp.hdd. The file is used by other application."

    I don't understand this because the .hdd-file isn't used by another application !!!!

    In the folder with the paralells image-files there is a .hdd-file and a .pvs-file

    Does anyone knows how to restart my VM ???

    Thanx for help...

    fishrain
     
  2. Hugh Watkins

    Hugh Watkins

    Messages:
    943
    which version of Parallels?

    i had this with a beta last year
    and posted the fix from support on these boards
    try a search

    Hugh W
     
  3. fishrain

    fishrain

    Messages:
    17
    Hi!

    Its Paralells Desktop for Mac 3.0 (Build 4560)

    Can you give me a keyword for the search !!??

    Thanx

    fishrain
     
  4. johnv

    johnv Parallels Team Parallels Team

    Messages:
    181
  5. fishrain

    fishrain

    Messages:
    17
    Hello John

    I removed the .lck-file.

    after that I tried starting the VM. It failed...I got the following Error Message:

    "Parallels Desktop is unable to access the virtual hard disk image file /Users/Rainer/Documents/Parallels/winxp/winxp.hdd. The file is corrupted."

    Then I tried this solution http://kb.parallels.com/entry/64/547/

    ..but in my virtual machine folder (its called "winxp") I can't find ".sav" and ".mem" files !!!?

    The content of my virtual machine folder:

    winxp.hdd
    winxp.pvs
    Folder called "Windows Disks"

    Hope there's a solution !!??

    Thanx

    fishrain
     
  6. fishrain

    fishrain

    Messages:
    17
    everything works again...

    Fortunately I had a backup of the DiskDescriptor.xml-file. The bad one was empty...

    I replaced the bad one with the backup-file (without editing anything of the content)...and now my VM starts again

    Thanx for help

    fishrain
     

Share This Page