How to manually uninstall parallels tools under safe mode?

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by cmason, Aug 20, 2007.

  1. cmason

    cmason

    Messages:
    17
    I'm having problems after upgrading from 3188 to 4560 / 5560. I think this may be because of the old Parallels Tools. I can't successfully boot into windows to install the new Parallels tools. I can boot into windows using either Bootcamp or Safe Mode under Parallels.

    However, when I try to uninstall Parallels Tools using the Add/Remove Programs control panel, I get the message "Parallels Tools require that your Windows is running under Virtual Machine. The installation will be stopped." This happens both under Bootcamp or Safe Mode.

    Is there a way to force it to uninstall? Or can I manually delete the components?

    Thanks,

    -c
     
  2. cmason

    cmason

    Messages:
    17
    Note that I've tried booting into safe mode and using the menu command to install Parallels tools but it always hangs (waited over two hours) at "Configuring your installation..."

    Thanks,

    -c
     
  3. jojo2267

    jojo2267

    Messages:
    2
    I had the same problem here. Parallels Support give me following solution:

    1. Load the Boot Camp partition.
    2. From the Windows Start menu, choose Run and type regedit. Click OK.
    The Registery Editor appears.
    3. In the Registery Editor, go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ and
    delete the Parallels folder. Close the editor.
    4. Load Mac OS.
    5. Open the VM that uses the Boot Camp partition with Parallels Desktop
     
  4. cmason

    cmason

    Messages:
    17
    How I fixed

    Here's how I fixed this problem; not all of these steps may be necessary:

    * (Re)install parallels (I used the latest beta, 5120).
    * Run the XP install CD (under bootcamp), and choose R (repair);
    * Reboot into windows under bootcamp.
    * Delete the registry keys under HKLM/Software/Parallels
    * Reboot into Mac, run Parallels, reinstall parallels tools.
    I chose "custom" and didn't install "Application Sharing,"
    "Web Application Sharing," and one other that I can't remember
    that I had read causes problems.
    * Reboot Parallels VM.
    * Reactive windows.

    HTH,

    -c
     

Share This Page