macOS Monterey - VM on physical external disk not running

Discussion in 'Installation and Configuration' started by DanieleD2, Jan 21, 2022.

  1. DanieleD2

    DanieleD2 Bit Poster

    Messages:
    11
    Hello,
    I have an issue with Parallels Desktop 17.1.1 (51537) and macOS Monterey 12.1. On Big Sur, I used to have a Windows VM with its HDD set as Physical External, referencing to an external SSD with a Bootcamp partition. Since I updated to Monterey, I get the following error (translated from Italian, may not be correct word-by-word):
    I tried:
    • Recreating the VM file;
    • Using "External device" as boot device (VM EFI says it cannot boot this kind of partition; setting
      Code:
      vm.bios.efi=0
      does not solve);
    • Checking if Parallels has full disk access in Privacy settings.
    I know a fix has been released for "traditional" BootCamp set-ups, but it didn't solve my case.
    Thank you in advance,

    Daniel
     
  2. DanieleD2

    DanieleD2 Bit Poster

    Messages:
    11
    ... anyone?
     
  3. DebasmitaM@Parallels

    DebasmitaM@Parallels Staff Member

    Messages:
    872
    Hello, kindly follow the steps from this KB article and collect a technical report after reproducing the issue. Help us with the 9 digit technical report ID.
     
  4. DanieleD2

    DanieleD2 Bit Poster

    Messages:
    11
    Sure, thanks. 389887274.
     
  5. DanieleD2

    DanieleD2 Bit Poster

    Messages:
    11
    Hello, I had no reply at all. Any news about this? Parallels is almost useless for me now, and I'm a Pro user. I'd expect at least a feedback.
     

Share This Page