Parallels 4: 3810 bluescreen

Discussion in 'Installation and Configuration' started by nick2k3, Jan 14, 2009.

  1. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    Hi,
    i've just updated my parallels 4 to the latest 3810.
    I'm using the BootCamp partition with Windows XP SP3:the first boot was OK, updated Parallels tool etc..
    The second one gave me the atacched bluescreen.

    My MacBook Pro:
    Riepilogo hardware:

    Mac OS X 10.5.6 (9G55)
    Intel Core 2 Duo
    2.5 GHz
    RAM 2 GB
    Parallels Desktop 4.0.3810

    I've tried to start in safe mode: same BSOD;
    Tried to run chkdsk /R in windows recovery console(booting from windows disk): if I boot in bootcamp everything goes fine. If I run it under parallels:BSOD
    Any hints???
     

    Attached Files:

    • bsod.jpg
      bsod.jpg
      File size:
      136.9 KB
      Views:
      15
  2. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    anyone has any hint?
     
  3. jcesten

    jcesten

    Messages:
    7
    BSOD issue

    This happened to me when I used an OEM copy of XP that came with a computer, in this case a Dell. The Dell install looks for some kind of signature on the mobo. When I used a retail copy, it installed just fine.
     
  4. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    It's not an oem version...I've tried to create a new virtual machine but everything is the same...
    I hope for a solution, or i'll be forced to reinstall everything...:(
     
  5. jcesten

    jcesten

    Messages:
    7
    Based on the error in the graphic you sent, it is most certainly a hardware incompatibility. Try disconnecting everything you can but the keyboard, and temporarily remove any additional PCI cards or other devices you may have installed, and try again. I would tell you to uninstall accompanying drivers, but OS X is new to me and I don't know how.

    Also, can you get hold of an XP SP2 copy? SP3 had many problems when it was first released.

    I tried calling Apple because it's a brand new Mac Pro, but they wash their hands of any other OS problems. I should have clarified that had the problem while trying to install to Boot Camp. Exact same error, though.
     
  6. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    I disconnected everything, it still give me the awful bsod!!!
    Any help from parallels team????
     
  7. jcesten

    jcesten

    Messages:
    7
    If possible, I'd try an install CD with SP2 instead of SP3. SP3 has caused all kinds of headaches. Also, could you try this on another Mac? That might tell you if it's something for sure in your own Mac.
     
  8. jcesten

    jcesten

    Messages:
    7
  9. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    Yes I do....:(
     
  10. John@Parallels

    John@Parallels

    Messages:
    6,343
    in recovery console run listsvc and put output here,
    usually one of the drivers is causing this, what exact, hard to guess
     
  11. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    Ok l'm just booting from sp2's cd within Virtual machine, is there a way to copy/paste the output or should i make screenshots?
     
  12. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    Here are the two zip file wich contains screenshots from listsvc output.

    Is it the same if i run it inside windows booting from bootcamp?
     

    Attached Files:

  13. John@Parallels

    John@Parallels

    Messages:
    6,343
    Start disabling avg services
    all services with avg in name
    disable avg...
     
  14. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    disabled avgio and avgntflt, same old bsod...
     
  15. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    I've solved everything simply booting under bootcamp, uninstalling Parallels Tools and deleting c:\Program Files\Parallels.
    Rebooted in OS X, started PD and reinstalled PT.
    Everything works fine: here's the minidump attached.
     

    Attached Files:

  16. John@Parallels

    John@Parallels

    Messages:
    6,343
    It is very interesting situation
    Could you please uninstall AVG and install tools back?
    Also, do you have other security software?
     
  17. nick2k3

    nick2k3

    Messages:
    14
    a friend of mine analyzed the dump and told me that tools were tryin to write where they shouldn't.
    Now everything is running fine, i'll try unistalling avg this afternoon..
     

Share This Page