Parallels 5 FORGETS boot camp disk location

Discussion in 'Installation and Configuration' started by jefferis, Dec 4, 2009.

  1. jefferis

    jefferis Bit Poster

    Messages:
    35
    Here is the situation. When I start up Parallels, one out of 5 times it will start normally, but if Windows does an update that causes a restart or another program install causes a restart of windows, not of Parallels, when the Windows boot sequence starts up, P5 has lost its link to a valid operating system. I don't get the BOS, but a black screen. When I check configuration, the Virtual PC is set to the RIGHT bootcamp disk but it doesn't see it. In order to get it to start up correctly, I have to force shut down Windows (Parallels says it cannot shut down a boot camp disk) then select configure and repoint it to the same boot camp hard drive and then restart windows. SOMETIMES this works, sometimes it does not and I get the same "can't find an OS" error. This has been happening since P 4, it has just gotten worse with P 5.

    I tried the knowledge base of getting a hds file from within the virtual pc, dragging it out to the top window and starting with a fresh Virtual PC, but the same problem recurs.

    Jeff
     
  2. sandro

    sandro Parallels Developers

    Messages:
    512
    Could you please when problem will occur one more time send us problem report (Help->Report a Problem) and post here it id.
     
  3. jefferis

    jefferis Bit Poster

    Messages:
    35
    Your problem report has been sent to the Parallels Support team with ID 1218713.
     
  4. wolfgang62

    wolfgang62

    Messages:
    14
    Same here. I´m used to it now for a year...
     
  5. sandro

    sandro Parallels Developers

    Messages:
    512
    ok, thank you very much for report. It's known problem for our development and i hope will be fixed at further PD 5.0 updates.
     
  6. Michifx

    Michifx

    Messages:
    1
    Same here. I have tried VMWare Fusion. It works fine with Windows bootcamp!!!
     

Share This Page