Parallels RC Configured for artsd Sound Output SIGABRT's

Discussion in 'Parallels Workstation for Windows and Linux' started by Ryan Ware, Sep 20, 2006.

  1. Ryan Ware

    Ryan Ware

    Messages:
    7
    I've been running RC for a short while. Unfortunately I'm getting an odd behavior. Whenever I configure the virtual sound device to output via arts, starting the virtual machine causes a SIGABRT. Setting the sound device to go straight to /dev/dsp makes the issue go away.

    This is with a 32-bit, x86, SuSE 10.1 host OS. I'll be happy to capture specific debug info if I know what you're interested in.

    Ryan
     
  2. Richard Fish

    Richard Fish

    Messages:
    5
    You're not the only one....I'm also seeing this with 2072. It is possible to start the VM if the sound device is disconnected, but as soon as it is connected, a SIGABRT occurs.

    Strace reveals a failure to mmap 3G of memory:

    1606 mmap2(NULL, 3075629056, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = -1 ENOMEM (Cannot allocate memory)
    1606 mmap2(NULL, 3075760128, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = -1 ENOMEM (Cannot allocate memory)
    1606 mmap2(NULL, 3075629056, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) = -1 ENOMEM (Cannot allocate memory)
    1606 futex(0x84f220c, FUTEX_WAKE, 2147483647) = 0
    1606 futex(0xb77c6d44, FUTEX_WAKE, 2147483647) = 0
    1606 rt_sigprocmask(SIG_UNBLOCK, [ABRT], NULL, 8) = 0
    1606 tgkill(1606, 1606, SIGABRT) = 0
     
  3. Andrew @ Parallels

    Andrew @ Parallels Parallels Developers

    Messages:
    1,507
    Thanks for report! We will investigate this.
     
  4. Ynot

    Ynot Kilo Poster

    Messages:
    387
    Be sure, it will be fixed in release.
     
  5. Ryan Ware

    Ryan Ware

    Messages:
    7
    Any Update On This?

    Hey guys. Is there any update on this? I'll be happy to provide more information if you need. I can verify that this is an issue on OpenSuSE 10.2 as well.

    Ryan
     

Share This Page