Record Screen/Capture Area no sound was recorded at all

Discussion in 'Parallels Toolbox for Mac' started by Anthony17, Jan 10, 2022.

  1. Anthony17

    Anthony17 Bit Poster

    Messages:
    4
    Hi there,
    I tried to use your "record screen" feature and the experience was confusing...

    I restarted my iMac (running Catalina) after pressing 'Install' on "An additional sound driver is required..." dialog. I double checked and could see that "HAL" directory inside my "/Library/Audio/Plug-Ins" directory.

    However, after trying to record my screen, I didn't get any sound, which completely beat the purpose of it.

    I made sure I chose "computer" as the source of the sound, not microphone.

    Could you please look into this and advise how to get this sorted out?

    Thanks a lot,
    Anthony
     
  2. sergk

    sergk Parallels Developers

    Messages:
    520
    Hello,
    try this:
    - Remove "/Library/Audio/Plug-Ins/HAL/ParallelsToolboxAudio.driver"
    - Restart mac
    - Launch Record Screen tool again, chose 'Computer' audio source
    - Press 'Install' on dialogue about additional sound driver
    - Restart host
    - Try to record computer sound again.
     
  3. Anthony17

    Anthony17 Bit Poster

    Messages:
    4
    Thanks - may I ask what's the logic behind this?

    Are you suspecting that the driver is corrupted or something?
     
  4. sergk

    sergk Parallels Developers

    Messages:
    520
    These are steps to reinstall driver. It can help if somehow driver was not updated after switching between versions of Toolbox.

    If it doesn't help, check this:
    - Make sure that 'Computer' audio source is selected in preferences of Record Screen
    - Start screen recording
    - Open "System Preferences" application -> Sound -> Input
    - "Parallels Loopback" device should be selected. Also check that "output volume" is not zero and check that "Mute" checkbox is unchecked
     
  5. ShoebS

    ShoebS Bit Poster

    Messages:
    2
    HI I have the same issue , no audio while screen recording. I am using OS Monterey Ver 12.1.

    Appreciate your help.

    Thanks
     
  6. sergk

    sergk Parallels Developers

    Messages:
    520
    Hello,

    Please check this:
    - Make sure that 'Computer' audio source is selected in preferences of Record Screen
    - Start screen recording
    - Open "System Preferences" application -> Sound -> Input
    - "Parallels Loopback" device should be selected. Also check that "output volume" is not zero and check that "Mute" checkbox is unchecked
     
  7. ShoebS

    ShoebS Bit Poster

    Messages:
    2
    I cannot see Parallels Loopback under Sound Input. Please advise what should I do.
     

    Attached Files:

  8. sergk

    sergk Parallels Developers

    Messages:
    520
    You need to start screen recording to see "Parallels Loopback" device in the list.
     
  9. BenT10

    BenT10

    Messages:
    1
    I'm having trouble recording the audio when I have my earplugs plugged into my mac while using a program like webex. I've tried all of the audio settings and nothing picks up audio unless I'm literally playing it via the speakers in my mac. Any suggestions of how to actually get the audio?
     

Share This Page