32 bit Color Quality

Discussion in 'Parallels Desktop for Mac' started by Larry__Rymal, Jul 6, 2006.

  1. Larry__Rymal

    Larry__Rymal

    Messages:
    74
    Under my Displays Control Panel, I am topping out at 24 bit color quality. Is this typical for everyone else? I could have sworn that I was able to top out at 32 bit... Thanks!
     
  2. mikeshappell

    mikeshappell

    Messages:
    58
    Did you install the Parallel tools in the VM (assuming you are using Windows XP).
     
  3. Larry__Rymal

    Larry__Rymal

    Messages:
    74
    Oh yes... I just checked Tools and thel "Video Driver" is enabled.

    XP runs marvelously, mouse, everything. CNN Pipeline. Just that I seem to recall seeing 32 bit on the display control panel. Do you have 32 bit displaying?
     
    Last edited: Jul 6, 2006
  4. mikeshappell

    mikeshappell

    Messages:
    58
    Yes. With the released version of the tools installed I have an option for 32-bit color depth.
     
  5. Larry__Rymal

    Larry__Rymal

    Messages:
    74
    Well, ok, then. Wonder what the problem is on my end? Perhaps a setting on the Parallels program? I'll have to dig then. Tools certainly appears happy... Nothing really looks out of place, other than the 24 bit top out.
     
  6. VTMac

    VTMac

    Messages:
    340
    Did you have a previous beta installed that you upgraded to GA? If so, did you uninstall the beta parallels tools before installing the GA version? I'm guessing this is the problem. I would do the following.

    1. Start XP.
    2. Goto Add/Remove Programs and remove Parallels Tools.
    3. Shutdown XP
    4. Start XP.
    5. Install Parallels tools.

    It sounds like you have the beta 6 video driver installed.
     
  7. Larry__Rymal

    Larry__Rymal

    Messages:
    74
    Apparently that was it. I now have 32 bit color. Rah!

    I am very certain you are right. Obviously, during the upgrade from beta to golden, I used the same hard drive image. Soooo, it had the older Tools utilities.

    I would suggest that others here have the same problem.... It isn't a major issue and they'd never know it unless they checked, or a program complained about not having 32 bit.

    Anyway it was just bugging me...
     

Share This Page