Can't connect to Internet on windows side using parallels!!!

Discussion in 'General Questions' started by ANON, Feb 12, 2008.

  1. RobertF13

    RobertF13 Bit Poster

    Messages:
    3
    More data on my previous post about unable to access internet in VM after moving Parallels .pvm file to external hard drive. When I brought up Parallels for the first time from the external hard drive, it said it duplicate MAC address detected. Following the advice online, I selected "Generate new". I don't know if that was the right thing to do. I notice that the MAC address in Windows 10 does not match the MAC address on my iMac.
     
  2. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,717
    Interesting. I was pretty sure that MAC-address mismatch should not affect anything. Will check tomorrow.

    Meantime please make sure that VM is in Shared Networking mode. If this doesn't help, please click Start -> Run and execute cmd.exe. Type in the appeared window command "ipconfig /all". Then, without closing the window, click Parallels Destkop menu "Help"->"Report a Problem", send a problem report (it is not necessary to provide description) and post here the report ID.
     
    CharlesH10 likes this.
  3. RobertF13

    RobertF13 Bit Poster

    Messages:
    3
    I purchased a new ssd external hard drive, in order for Parallels to run faster than it was running on my regular external hard drive. I copied the .pvm file from my previous external hard drive to the new SSD hard drive, and double clicked on it. When it said duplicate MAC address detected, this time I selected to keep using the old one. I still couldn't access the internet, but I clicked on troubleshoot - and it said it fixed it. Now it is working properly, and I can access the internet on both my MAC applications and Windows applications. Problem is gone.
     
  4. MagnusH2

    MagnusH2 Bit Poster

    Messages:
    3
    Technical report 345574147

    Can not connect to internet, only google.com works.
     
  5. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,694
    Hi, could you clarify please? Google.com works, but you cannot connect to the internet?
    Please provide us with more details. Thanks in advance.
     
  6. MagnusH2

    MagnusH2 Bit Poster

    Messages:
    3
    If I type google.com or bing.com I am able to open those pages, I can do a search but not open the links. No other webpages seems to work. I get the message "the page can not be displayed"
    If I try to activate Windows I get a message that I am unable to establish a connection with the activation server, same if I try to update windows.
    I have a fresh copy of Parallels 14 and Win XP, I have tried to reinstall windows but no change. Internet works fine on the Mac side.
     
  7. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,694
    Hello, did you try to restart your VM?
    Also are you using a shared network or the bridged one?
    What is your macOS version?
     
  8. MagnusH2

    MagnusH2 Bit Poster

    Messages:
    3
    I have restarted Windows, Parallels and the computer with no change.
    I am using Shared network, but have tried Bridged with same result.

    Using MacOS 10.13.6
    Parallels 14.1.3
    Windows XP
     

Share This Page