Copy PASTE-- Broke Again!?#@

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by dkaleky, Mar 26, 2008.

  1. dkaleky

    dkaleky Bit Poster

    Messages:
    77
    The thread was moved from "Parallels Workstation for Windows and Linux" by Xenos

    Excuse me for being pissed- but this is an ongoing problem and you offer no solution
     
    Last edited by a moderator: Apr 1, 2008
  2. Xenos

    Xenos Parallels Team

    Messages:
    1,547
    Hello Dkaleky,

    Please reinstall Parallels Tools.

    Best regards,
    Xenos
     
  3. dkaleky

    dkaleky Bit Poster

    Messages:
    77
    Hi Xenos

    I have been thru this route- uninstalled and reinstalled EVERYthing.

    still happens-
     
  4. Xenos

    Xenos Parallels Team

    Messages:
    1,547
    Dkaleky, I am sorry for the confusion. Copy-paste option between Host and Guest OS is not provided in Parallels Workstation. Our developers are working to implement this option in future.

    Best regards,
    Xenos
     
  5. dkaleky

    dkaleky Bit Poster

    Messages:
    77
    My error for posting here-- post is supposed to be in Windows Guest OS Discussion

    so the problem remains
     
  6. Xenos

    Xenos Parallels Team

    Messages:
    1,547
    Hello Dkaleky,

    Make sure you have Clipboard Synchronization enabled in Parallels Tools Center (double click the yellow icon on system tray).

    What build are you using? What is the Host OS?

    Best regards,
    Xenos
     
  7. dkaleky

    dkaleky Bit Poster

    Messages:
    77
    it is


    5584 with 10.5.2 running xp pro
     
  8. Xenos

    Xenos Parallels Team

    Messages:
    1,547
    Dkaleky, please download the build 5592 and use Apple+C and Apple+V to copy-paste.

    Best regards,
    Xenos
     
  9. dkaleky

    dkaleky Bit Poster

    Messages:
    77
    So far it is holding BUT I can not c/p images.
     
  10. rbh

    rbh

    Messages:
    53
    No one can copy or paste images - it isn't currently supported. Apparently drag/drop of images is supported (but I admit I have not tried it).
     
  11. dkaleky

    dkaleky Bit Poster

    Messages:
    77
    Problem is not fixed-

    C/P of text with this latest version STILL FAILS-

    Problem is not fixed-


    I have to reboot XP still.
     
  12. dkaleky

    dkaleky Bit Poster

    Messages:
    77
    the problem is Parallels Tools fails-

    c/p wasnt working, I tried to open PT, and it wouldnt open.

    It was showing active in Task Manager, but I could neither force close it from there, or open a PT window up.
     
  13. dkaleky

    dkaleky Bit Poster

    Messages:
    77
    happened again today-- TOOLS froze--- no C/P
     
  14. karfel

    karfel

    Messages:
    6
    Tools intermittently quietly crashes (hours or days between failures, usually, with no apparent cause). Restart the Tools program, and all is well again.
     
  15. dkaleky

    dkaleky Bit Poster

    Messages:
    77
    once tools crashes-- i cant restart tools- as stated above-


    need to reboot
     
  16. rbh

    rbh

    Messages:
    53
    Umm, this might be a bit painful, but give it a go:

    1. uninstall Parallels Tools from your running VM, then reboot the VM, check it is gone and shut down the VM.

    2. Uninstall Parallels from the last install image/disk you used. Let that all happen, reboot the Mac and do a repair permissions from Disk Utility. Then shutdown the Mac.

    3. Flash the PRAM when cold booting your Mac (hold: "option command P R" and wait for the 3rd boot chime/gong then release those 4 keys).

    4. Let the Mac boot, then using your last install image/disk, re-install Parallels.

    5. Reboot and do another permissions repair.

    6. Run up the VM - verify it is working as though "out of the box"

    7. If happy, do a clean re-install of Parallels Tools.

    That is sort of how I've done my 3 upgrades (5160, 5582 and 5584) of Parallels since I first installed v3.0 off the disk. I have had no problems...

    YMMV :)
     

Share This Page