Facetime camera stops using MS Teams in Windows 10

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by MarkW34, Apr 30, 2020.

  1. MarkW34

    MarkW34 Bit Poster

    Messages:
    2
    Is anyone else having issues with the Facetime Camera (Imac) causing issues in Windows. It works fine for around 1 minute then I get a message about the camera has stopped working.
    I'm using the latest version of teams, Windows 10 Pro with the latest patches and Parallels 15.1.4 Home.
    Thanks Mark
     
  2. MarkW34

    MarkW34 Bit Poster

    Messages:
    2
    Forgot to say I'm using Catalina 10.15.4
     
  3. KristianS1

    KristianS1 Bit Poster

    Messages:
    4
    I had the same issue on my old iMac.
    I've not dared to try with an external camera with the new computer.
     
  4. Warappa

    Warappa

    Messages:
    1
    I have the same problem!
    First it works. About 1 minute later the whole windows graphics freeze (not even mouse can move), but the audio and microphone still work! Then after another minute it usually recovers - but not always (see next).

    Today (again) I got the following error message:
    upload_2020-5-20_9-16-42.png
    It seems like a memory allocation error.
    After a few more minutes my Windows was suspended by Parallels - which it never did before when this happened. After resume, everything was still there.

    Previously I had these issues also with audio-only, but I could resolve this with setting the hypervisor to "Apple" in Configuration->CPU & RAM -> Extended Settings (?) -> Hypervisor.

    Parallels Desktop 15 for Mac Pro Edition
    Mac: MacBook Pro 16" 2019, Catalina 10.15.4
    Guest: Windows 10 18363.836 x64
    Hypervisor: Apple, no nested or PMU virtualization
    Audio: AC97, not synced with mac, out on external monitor, input from
    Cam: shared with mac
    External monitor connected via USB-3 (LG 43UD73-B)
    RAM: on the recommended-max value (12288MB of 16GB)
     
  5. Steven3350

    Steven3350 Bit Poster

    Messages:
    1
    I can also confirm the same issue - same version of windows and using 15.1.4.parallels pro.
     

Share This Page