OpenGL stack not available on X11 server (xQuartz)

Discussion in 'Mac OS X Guest OS Discussion' started by MaximilanE, Apr 21, 2020.

  1. MaximilanE

    MaximilanE Bit Poster

    Messages:
    2
    Since a recent update the opengl stack seems not to be available anymore in x11. all opengl calls fail with:

    CGLChoosePixelFormat error: invalid pixel format
    zsh: abort

    I am running macOS 10.15.4 (including the supplemental update). The guest OS is macOS 10.15.4 (including the supplemental update). i also tred 10.14, 10.13 and 10.12. All guest systems can't start in xQuartz the glxgears program. It worked for years so i am not sure what changed. I also saw that when i select 1GB or 512 MB of ram for the video card the about this mac Display section shows only 256mb of ram. Any help is appreciated.

    My parallels is Version 15.1.4 (47270). I contacted support via Facebook messenger. We start off with 15.1.2 (47123) then 15.1.4 then 15.1.4 hot fix. Here is the info of my macbook:

    Model Name: MacBook Pro Model Identifier: MacBookPro15,1 Processor Name: 6-Core Intel Core i7 Processor Speed: 2.6 GHz Number of Processors: 1 Total Number of Cores: 6 L2 Cache (per Core): 256 KB L3 Cache: 9 MB Hyper-Threading Technology: Enabled Memory: 16 GB Boot ROM Version: 1037.100.362.0.0 (iBridge: 17.16.14281.0.0,0)

    The guest hardware info from the version I started this:

    Hardware Overview: Model Name: Apple device Model Identifier: Parallels15,1 Processor Speed: 2.59 GHz Number of Processors: 1 Total Number of Cores: 4 L2 Cache (per Core): 256 KB L3 Cache: 9 MB Memory: 8 GB Boot ROM Version: 15.1.2 (47123) SMC Version (system): 1.16f8

    xQuartz is in version 2.7.11 and the guest OS has nothing else installed other than macos cataline + all updates + xquartz. I attached a screenshot how it looks on the host system and what happens on the guest system.

    I also uploaded technical data with this ID: 338248229

    [​IMG]

    [​IMG]
     

Share This Page