Parallels Clipboard synch . . . is broken

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by Hugh Watkins, Dec 30, 2007.

  1. Hugh Watkins

    Hugh Watkins

    Messages:
    943
    neither VM to Host either way
    copy paste nor drag and drop work for now

    and the program failed to close on shut down for the first time ever
    which is how I know it exists

    Parallels 3.0 for Mac
    build 5582 5 December 2007
    VM Win XP sp 2 with all latest updates

    mac OS 10.4.11 (852167)
    DARWIN 8.11.1

    Intel Mac Book Pro 17"

    Reinstalling Parallels Tools made no change

    Happy New Year guys
    and thanks for // in 2006 and 2007

    Hugh W
     
  2. Hugh Watkins

    Hugh Watkins

    Messages:
    943
    see the bigger thread

    http://forum.parallels.com/showthread.php?t=18577

    PC >> to Mac is OK

    Mac XX to PC is broken

    I do searches on the Mac side and post results into a database on the PC VM

    drag and drop works PC to Mac
    but I used to use it for images Mac >> PC

    Hugh W
     
  3. Riccardo Cohen

    Riccardo Cohen

    Messages:
    1
  4. edeslaur

    edeslaur

    Messages:
    30
    For someone used to older versions of VMWare (PC on PC), Parallels is pretty darn cool.

    Macbook Pro running OS X 10.5.4
    Parallels 3.0 Build 5608
    XPSP2

    My paste works for a while, then stops working during the day. The machine does not go to sleep during the day, but the screensaver is activated using a HotSpot.

    I use <Ctrl>-<keys> and <Command>-<Keys> as well as r-clicking to get between both.

    I've tried killing and restarting the Parallels tool in the Windows instance, but this does not always work (and is a workaround, not a solution).

    Sometimes Parallel Tools gets itself killed and I have to restart it.

    I have also locked up Parallels doing fast cut/pastes between MS apps. Cut/alt-tab/paste/alt-tab/arrow-down/copy/paste.... I'm willing to bet if I turned off the parallel tools clipboard feature, this would not occur. Text sizes were

    Rebooting the guest OS (XP) generally does resolve the issue (had to reboot the Mac once), but this is also a workaround, not a solution.

    Thanks for listening!!
     
  5. John@Parallels

    John@Parallels

    Messages:
    6,343
    We are trying to solve this in PD 4, and at the same time in PD 3,
    It seems to me problem is due to some USB devices connected to VM
     

Share This Page