Suse 10 Install Problem

Discussion in 'Parallels Workstation for Windows and Linux' started by billman, Apr 23, 2006.

  1. billman

    billman

    Messages:
    2
    Installed the 2.1 trial on SUSE 10 via YAST.

    Ran terminal as root, and executed parallels-config. compiler seems to be having trouble completing the compilation of the drivers.


    Terminal window:
    linux:/ # parallels-config

    Configuring Parallels Workstation 2.1 build 1670



    Configuring Parallels Workstation 2.1 drivers...
    Compiling Parallels Workstation 2.1 drivers...

    Can not compile and/or link drivers. Read /usr/lib/parallels/doc/INSTALL
    and follow instructions specified in this document.

    Configuration and compilation log is available at /usr/lib/parallels/comp.log.12851.error
    linux:/ #








    The last portion of the error log included below.





    make[2]: Entering directory `/usr/lib/parallels/drivers'
    => Patching modules makefiles for 2.6.x kernel ...
    for i in hypervisor/Makefile drv_main/Makefile drv_net/linux/Makefile drv_virtualnic/Makefile; do \
    sed s/CFLAGS\ =/CFLAGS\ :=\ \$\(CFLAGS\)/ $i | \
    sed s/obj_m/obj-m/ | \
    sed s/hypervisor_objs/hypervisor-objs/ | \
    sed s/vm_main_objs/vm-main-objs/ | \
    sed s/vm_bridge_objs/vm-bridge-objs/ | \
    sed s/vmvirtualnic_objs/vmvirtualnic-objs/ | \
    sed s/_extra_ldflags\ =/EXTRA_LDFLAGS+=/ | \
    sed s/_extra_cflags\ =/EXTRA_CFLAGS+=/ | \
    sed s/include\ .\\/\$\(DEPDIR\)/#/ > $i.t; mv -f $i.t $i;\
    done
    cp -f drv_main/common/md5.c hypervisor/;
    cp -f drv_main/common/utils.c hypervisor/;
    make[2]: Leaving directory `/usr/lib/parallels/drivers'
    Making all in hypervisor
    make[2]: Entering directory `/usr/lib/parallels/drivers/hypervisor'
    make -C /usr/src/linux SUBDIRS=/usr/lib/parallels/drivers/hypervisor SRCROOT=/usr/lib/parallels/drivers/hypervisor modules && mv -f hypervisor.ko hypervisor.o
    make[3]: Entering directory `/usr/src/linux-2.6.13-15'
    Makefile:494: .config: No such file or directory

    WARNING: Symbol version dump /usr/src/linux-2.6.13-15/Module.symvers
    is missing; modules will have no dependencies and modversions.

    CC [M] /usr/lib/parallels/drivers/hypervisor/hypmain.o
    /bin/sh: scripts/basic/fixdep: No such file or directory
    make[4]: *** [/usr/lib/parallels/drivers/hypervisor/hypmain.o] Error 1
    make[3]: *** [_module_/usr/lib/parallels/drivers/hypervisor] Error 2
    make[3]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.13-15'
    make[2]: *** [hypervisor] Error 2
    make[2]: Leaving directory `/usr/lib/parallels/drivers/hypervisor'
    make[1]: *** [all-recursive] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/usr/lib/parallels/drivers'
    make: *** [all-recursive] Error 1
     
  2. afore

    afore

    Messages:
    86
    I installed Parallels 2.1 on Suse 10.0 with no problems. I did not use Yast however, I use rpm -ivh. I have kernel 2.6.13-15.8 default i386. I had all of the latest updates to Suse 10 when I installed.

    Art
     
  3. constant

    constant

    Messages:
    1,010
    .
    Make sure you have kernel source, gcc, and glibc. There might also be one or two other things, try searching the forums for gcc and you will get a pointer.
    .
     
  4. billman

    billman

    Messages:
    2
    I removed the install, and re-installed via terminal. I also verified the installation of gcc and glibc...

    will have to play with it some more....
     

Share This Page