VERY VERY slow start

Discussion in 'Installation and Configuration' started by rof10395, Jan 31, 2018.

  1. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    4,005
    Hey, did you try the suggested steps above, like Actions -> Reset ?
    If not please try and provide us with the results
     
  2. MichaelP40

    MichaelP40 Bit Poster

    Messages:
    1
    I'm running Mac OS Mojave 10.14.2 with Parallels Version 14.1.0 on a 27" iMac as well. I have tried the previous suggestions of taking a snapshot and then hitting Reset but my Windows 7 virtual machine is still stuck on the boot up screen. Please help!
     

    Attached Files:

  3. AJ@Parallels

    AJ@Parallels Staff Member

    Messages:
    753
    Hello MichaelP40, Kindly go to Actions--> Stop and then restart the virtual machine to check with it.
     
  4. WinceC

    WinceC Bit Poster

    Messages:
    2
    Did anything work for anyone? I have the same problem with the slow start now! Looking for the solution!
     
  5. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    4,005
    Hi. If you VM works slow on the startup only, you can try the "selective startup" and check the issue.
    Let us know the results, please.
     
  6. ToppyT

    ToppyT Bit Poster

    Messages:
    1
    same problem
     
  7. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    4,005
    Did you try the actions above? Selective startup for example.
     
  8. PaulC25

    PaulC25 Bit Poster

    Messages:
    4
    I have the same problem. Imac mojave 10.14.3 3.8ghzintel core 5
    40gb ram
     
  9. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    4,005
    Hi, what about the CPU usage on the Windows and Mac side? Is it 100% or more, or less? Did you try the selective start up and check the issue? When did this issue with slow performance start?
     
  10. PaulC25

    PaulC25 Bit Poster

    Messages:
    4
    Yes CPU was maxing out and it appeared to be Cortana?
     
  11. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    4,005
    And did you performed any troubleshooting steps? Selective stratup, sfc /scannow command for example?
     

Share This Page