Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 21

Thread: Caps Lock sticks permanently

  1. #1

    Default Caps Lock sticks permanently

    Since I upgraded to Build 7.0.14924 (localized german edition, running on Lion 10.7.2), I have the following problem:

    Every time the Parallels VM window looses its focus and is clicked again, all keyboard input appears in capital letters only. The caps lock LED is dark at this point and only letters are affected. If I type a number, I get the number and not the shifted character on that key !

    When I hit the shift key twice, the behavior returns to normal again.

    This problem appeared sporadic since Parallels 5 or earlier.
    Now it happens permanently, exactly since this particular build number.

    Hope this helps to track this issue down.

    See bug report #10749915 for system details.

    -- Harald
    Last edited by hschneider; Oct 18, 2011 at 04:27 AM.
    Want Exposť on Windows ? Run it on Parallels ! :)



  2. #2

    Default

    Same problem with me.



  3. #3
    Bit Poster
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    5

    Default

    same problem here. impossible to work with.
    is there any parallels employee who can show us a way to solve that problem?



  4. #4

    Default

    One more thing: CMD-V shows a "V" even thought it is mapped to CTRL-V, which should paste the clipboard's content.


    -- Harald
    Want Exposť on Windows ? Run it on Parallels ! :)



  5. #5
    Bit Poster
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    5

    Default localization issue

    it seams to be a localization issue.
    turning mac os and windows using us-english as primary language solves the problem.
    but it is not convinient to write "umlaute" as ae, oe ...



  6. #6
    Bit Poster
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    5

    Default

    excuse me its not gone - its only reversed



  7. #7
    Parallels Developers KonstantinO's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    30

    Default

    Try to disable host-guest CapsLock synchronization feature by this command in terminal:

    defaults write 'com.parallels.Parallels Desktop' 'HID Host Hook.CAPSLOCK Sync' -bool false



  8. #8

    Default

    Works like a charm ! Thanks for fixing this quickly !
    Want Exposť on Windows ? Run it on Parallels ! :)



  9. #9
    Bit Poster
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    5

    Default

    thanks - it is working again



  10. #10

    Default caps lock

    I have this problem with caps lock and shift in parallels 7 and xp when i boot to
    vm its on uppercase in text programs.
    I can solve this by pressing shift twice, but next time in text program the same problem all uppercase.

    The solution below in terminal do i write in terminal as writen here and press enter?
    and do i have to do this every time i boot into parallels.

    defaults write 'com.parallels.Parallels Desktop' 'HID Host Hook.CAPSLOCK Sync' -bool false

    This is a problem i have had in parallels 5 - 6 and now 7 can parallels not solve this very serious problem?



  11. #11

    Default

    Meanwhile there is a fix for this !

    http://marketmix.com/de/blog/files/p...-caps-lock.php


    -- Harald
    Want Exposť on Windows ? Run it on Parallels ! :)



  12. #12
    Kilo Poster
    Join Date
    May 2012
    Posts
    10

    Default

    It does not solve the problem for me :(

    Quote Originally Posted by hschneider View Post
    Meanwhile there is a fix for this !

    http://marketmix.com/de/blog/files/p...-caps-lock.php


    -- Harald
    http://tinymailto.com/oliversl --> my email after a captcha



  13. #13

    Default

    Enter the terminal command as written in one single line. Copy and paste it from this article to the terminal:

    sudo defaults write 'com.parallels.Parallels Desktop' 'HID Host Hook.CAPSLOCK Sync' -bool false

    Enter your admin password when prompted.
    Hit the enter key.
    Shutdown the Windows guest (NOT suspend mode, only).
    Quit Parallels.
    Reboot your Mac - just to be sure.

    Works now ?

    -- Harald
    Want Exposť on Windows ? Run it on Parallels ! :)



  14. #14
    Kilo Poster
    Join Date
    May 2012
    Posts
    10

    Default

    Hi Harald,
    no, it does not solve my issue. I confirmed that the command was run correctly with:
    Code:
    sudo defaults read 'com.parallels.Parallels Desktop' 'HID Host Hook.CAPSLOCK Sync'
    and it is correctly setup. I restarted OSX and the VM, and the problem persist. I have created a new topic about this because my situation is different:
    http://forum.parallels.com/showthread.php?t=259350
    http://tinymailto.com/oliversl --> my email after a captcha



  15. #15

    Default

    Ouch ... the only difference I see is that you have an english localized XP and mine is german.


    -- Harald
    Want Exposť on Windows ? Run it on Parallels ! :)



  16. #16

    Default

    Just another idea: Pls reinstall Parallels Tools after you have issued the terminal defaults command.

    -- Harald
    Want Exposť on Windows ? Run it on Parallels ! :)



  17. #17
    Kilo Poster
    Join Date
    May 2012
    Posts
    10

    Default

    I have not done that, will do it and report. Thanks.
    http://tinymailto.com/oliversl --> my email after a captcha



  18. #18
    Kilo Poster
    Join Date
    May 2012
    Posts
    10

    Default

    Today I could uninstall Parallels, reboot, run the installer, download the latest version of Parallels 7 and install. ONly to find out that the problem persist.

    Anything more to try?
    http://tinymailto.com/oliversl --> my email after a captcha



  19. #19
    Kilo Poster
    Join Date
    May 2012
    Posts
    10

    Default

    I created a report ID, the report ID is: 14996998

    Please help!
    http://tinymailto.com/oliversl --> my email after a captcha



  20. #20
    Kilo Poster
    Join Date
    May 2012
    Posts
    10

    Default

    What else could I try?
    http://tinymailto.com/oliversl --> my email after a captcha



Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •