egpu doesn't work with Parallels Desktop 15

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by Felix8, Oct 15, 2019.

Tags:
  1. Felix8

    Felix8 Bit Poster

    Messages:
    1
    My device is Macbook Pro 13 2018(with Catalina) and my egpu is a Vega56. I've followed the instructions here https://kb.parallels.com/124266.
    As it says in the instruction, I enable the option 'Prefer External GPU' and then restart the Parallels Desktop. However, when I run some benchmarks or play games, the performance is rather poor. And as I can see in my iStat monitor, the egpu is not working at all. So I wanna know where the problem is.
     
  2. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    4,563
    Hi, please upgrade to the latest build 15.1.0 and check the issue.
    Please provide us with any results.
     
  3. WilliamD10

    WilliamD10 Bit Poster

    Messages:
    1
    Hello,
    Am very interested to understand if the above works. Can you pls provide feedback?
    Many thanks
     
    Maria@Parallels likes this.
  4. MarekF

    MarekF

    Messages:
    1
    Hello, I have same problem here. Running Parallels 15.1.1 and performance si so poor. When I switch to build-in graphic card, it runs lower fps but it feels better. Some games crash with epgu (Asphalt 9). I have Macbook pro 2019 (the lowest model).
     
  5. DamienB2

    DamienB2 Bit Poster

    Messages:
    8
    Is there an update on this? I am about to buy an eGPU set up with the expectation it will boost my workstation performance. Coming across this post has now given me cause for concern. I am running 15.1.2. Do Parallels support the use of eGPU's as suggested here https://kb.parallels.com/124266 or not?
     

Share This Page