Parallels 7, Lion: Mac OS grinds to a halt

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by Ovate, Sep 30, 2011.

  1. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    Why why why

    I have been playing 2 specific games, they ran PERFECT until i did the last update on P7. I made NO changes to my system HAVE 8gb of ram and more then enough disk space. LITERALLY overnight the graphics have becomes so slow i cant play the games anymore. it is sooooooooooooo choppy and laggy. I had a experience number under windows 7 of 5.2 not it is 2.8. overnight.

    This needs to be fixed NOW. stupid update ganked me. i sent a ticket and NOONE has gotten back to me. so the program is now USELESS as i cant use it for its purpose which i bought it.
     
  2. dpickett

    dpickett Bit Poster

    Messages:
    64
    What machine are you using? I've been playing Mass Effect on the latest Parallels and Win7 with no problems.
     
  3. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    DCUO and arma 1. it USE TO play perfectly. now with the new update it is as slow as mud.

    im on 10.6.8

    2.66 ghz i7 8gb ram

    i deleted the preference folder for parallels, the game played smooth for 10 seconds. then back to crap. AND STILL NOTHING FROM PARALLELS. nice.
     
    Last edited: Apr 9, 2012
  4. dpickett

    dpickett Bit Poster

    Messages:
    64
    2010 Macbook Pro?
     
  5. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    yes, macbook pro
     
  6. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    AWESOME!!!!!!!!!


    THE NEW UPDATE FIXED MY SLOW GRAPHICS!!!!!!!!!!!!!!!! it went from a 2.8 no its back to 5.2. in the windows experience index!!!!!!!!!!!!!

    you da parallel!
     
  7. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    PIECE OF JUNK!!!!!!!

    so i started to play, guess what? the stupid 5.2 is worthless, the games STILL PLAY LAGGY. There are no other programs running.

    LAG LAG LAG
     
  8. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    UPDATE:

    redid the index piece of garbage went back down to 2.8
     
  9. dpickett

    dpickett Bit Poster

    Messages:
    64
    My guess, for the MBP users, is that Parallels is using the built-in GPU instead of the discrete one.
     
  10. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    ah. what do you suggest i do?

    wait wait wait. before anyone answers.... the games were playing perfectly BEFORE these last 2 updates..
     
    Last edited: Apr 10, 2012
  11. andrew_p

    andrew_p Bit Poster

    Messages:
    3
    Thanks for your response, but I have not (knowingly) made any significant changes to my system since upgrading to Lion last fall other than reinstalling Parallels. However, I regularly install OS updates from Apple so it's possible one of those affected Parallels performance (I noticed one recent one updated the Mac firmware). I can only say the slow-down seemed to coincide with installing the March 5 Parallels 7 release (7.0.15055.740667). Also, my Mac has a 750GB drive with 500GB free, so there should be plenty of disk space.
     
  12. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    i have almost 200gb free, i was hoping not to have to reinstall. even if i did I dont see much of a change since the version would remain the same and on the mac side no changes have been made. so i would get the same outcome. Quite alot of people with the same problem and noone at parallels is reading this?


    p.s. i was able to bring the experience index back to 5.2 but the game graphics are still the SAME. laggy and slow, choppy.
     
    Last edited: Apr 10, 2012
  13. dpickett

    dpickett Bit Poster

    Messages:
    64
    I'm not sure how to proceed next.
     
  14. JudeCoisne

    JudeCoisne

    Messages:
    5
    Hello, they really have something in common they are programmed. [​IMG]
     
  15. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    Normally I wuldnt cry but i bought it for $79 then i did the upgrade.... so i spent money on something broken. BOOTCAMP TIME?
     
  16. VLADIMPALER

    VLADIMPALER

    Messages:
    10
    [ cricket sounds ] ] ] ] ]


    flippin amazing...
     
  17. carlos darmoo

    carlos darmoo

    Messages:
    2
    For some strange reason Parallels always runs well for about 6 months, after that it becomes slower to boot, hangs, windows is virtually unusable as nothing happens for over 10 minutes. It slows down the Mac operating system. I have given up on it.

    I am using boot camp only, and though not ideal, as I have to boot into one or the other, at least windows is useable.

    I will never buy another parallels product again, and I have used them since parallels 3.
    They seem to take a backward step with every release and I only bought 7 because its the only one that runs on Lion and it is the last one I will ever buy.
     
    Last edited: Apr 21, 2012
  18. JoelRubio

    JoelRubio Bit Poster

    Messages:
    53
    I wish I would've seen this thread before buying it today. I'm experiencing the same problem as everyone else. I have a MB Core Duo 4GB RAM, and both the Mac side and the Win 7 side comes to an intolerable crawl. I have the very latest version of P7, and running Lion 10.7.3.

    I think it's almost better to just carry two laptops. Sheesh!
     
  19. PuiK

    PuiK

    Messages:
    2
    Same problem. I dread having to run anything in Parallel now. :(

    Like everybody else, I am having same problem. I just hate having to do anything in window under Parallel now. I have been using Parallels from version 4 I think and have been paying for each upgrade and with each upgrade the systems just go slower and sloooooower.... :(

    2.66 GHz Intel Core 2 Duo, 8G of Ram and 240G free hdd running under Lion.
     
  20. andrew_p

    andrew_p Bit Poster

    Messages:
    3
    I installed the latest build (7-1.0.15094.749908) yesterday, and after running it for 2 days things definitely seem to be better. So far, no slowdown like I was having before so hopefully the issue has been fixed. However, I haven't tried any graphics-intensive games yet so this isn't an unqualified endorsement.

    Before installing the latest build, I uninstalled the previous version using the uninstall feature in the previous build's DMG and checked the box 'uninstall application settings' (this does not delete any VMs). I have no idea if this made a difference or not, I just wanted to restart with as clean of an install as possible.
     

Share This Page