Parallels 7 with Mountain Lion using 140% CPU

Discussion in 'General Questions' started by freeranger, Jul 25, 2012.

  1. freeranger

    freeranger Bit Poster

    Messages:
    3
    Hello,

    I upgraded to mountain lion this morning and now Parallels is hammering the CPU on my MBA, using 140% according to activity monitor. All I am running is a browser in the VM!

    How can I fix this?
     
  2. freeranger

    freeranger Bit Poster

    Messages:
    3
    Does anyone from parallels read these forums? Some help would be appreciated.
     
  3. jamdalu

    jamdalu

    Messages:
    3
    Steve Jobs was right about Flash - this took my CPU from 800% to 15%

    My VM was hitting 800% CPU with contant fan after migrating to Mountain Lion. I tried everythig on the forums and here is what worked for me:

    1- Make sure Parallels tools and all Windows 7 updates and patches are installed

    2 - If you are using a VM that was migrated from bootcamp (do not follow this step if you are still using bootcamp) uninstall the bootcamp drivers - you can find the program by going to control panel and look for program and features.

    2 - Look for Flash 32 bit (also in the control panel) - open and delete the local cache option - (look for a button that says delete all and click it).

    3 - Change the flash privacy to the middle option it starts with "Ask me..." Mine was set to allow sites to save...

    Restart the VM if necessary - the cpu is no longer hammering at crazy percentages and you are back to normal.
     

Share This Page