RAS connection randomly disappearing for users

Discussion in 'Parallels Remote Application Server' started by OliverK7, Sep 16, 2019.

  1. OliverK7

    OliverK7 Bit Poster

    Messages:
    3
    Hi, we use the Parallels Client for RAS on windows 10 machines, and sporadically the ip address/RAS connection will disappear for users. (individually, not as a group). Simply re-adding it works, but it is increasing our call volume for a simple fix. Has anybody experienced this and know of what might be causing the connection to drop from the Connections panel?
     
  2. OliverK7

    OliverK7 Bit Poster

    Messages:
    3
    Is this an issue only we are having apparently?
     
  3. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    4,005
    Hi, which version of Parallels Client are you using?
     
  4. OliverK7

    OliverK7 Bit Poster

    Messages:
    3
    Version 16.5.3 (build 20746) (64 bit)
    Control Version 10.0.14393 (101)
     
  5. PaulChris@Parallels

    PaulChris@Parallels Product Expert Parallels Support

    Messages:
    3,143
    Hi @OliverK7, are you able to see the Parallels Client icon in the Quick Launch bar? Could you please check the following setting on the Parallels Client Properties?
    Parallels Client -> Connection Properties -> Connection Advanced Settings -> Connection timeout, Show connection banner if connection is not established within _ seconds and Show desktop if the published application does not start within _ seconds? If possible, please share the screenshot of the Connection Advanced Settings.
     

Share This Page