Shared network doesn't work after update to 17.1

Discussion in 'Installation and Configuration' started by MichalV1, Oct 22, 2021.

Tags:
  1. MichalV1

    MichalV1 Bit Poster

    Messages:
    2
    OS: Big Sur 11.6

    I use ShimoVPN as my primary VPN client. I use VPN tunnelling for specific domains. Before 17.1 VPN tunnel also works for windows in VM as expected. This is my VPN setup:
    Code:
    ➜ cat /etc/resolv.conf
    
    search cpas.cz cpoj.cz generaliceska.cz dkm.cz
    nameserver 192.168.1.1
    and DNS resolvers:
    Code:
    resolver #1
      search domain[0] : cpas.cz
      search domain[1] : cpoj.cz
      search domain[2] : generaliceska.cz
      search domain[3] : dkm.cz
      nameserver[0] : 192.168.1.1
      if_index : 6 (en0)
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00020002 (Reachable,Directly Reachable Address)
    
    resolver #2
      domain   : cpas.cz
      nameserver[0] : 10.105.54.18
      nameserver[1] : 10.105.182.18
      flags    : Supplemental, Request A records
      reach    : 0x00000002 (Reachable)
      order    : 100800
    
    resolver #3
      domain   : cpoj.cz
      nameserver[0] : 10.105.54.18
      nameserver[1] : 10.105.182.18
      flags    : Supplemental, Request A records
      reach    : 0x00000002 (Reachable)
      order    : 100801
    
    resolver #4
      domain   : generaliceska.cz
      nameserver[0] : 10.105.54.18
      nameserver[1] : 10.105.182.18
      flags    : Supplemental, Request A records
      reach    : 0x00000002 (Reachable)
      order    : 100802
    
    resolver #5
      domain   : local
      options  : mdns
      timeout  : 5
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00000000 (Not Reachable)
      order    : 300000
    
    resolver #6
      domain   : 254.169.in-addr.arpa
      options  : mdns
      timeout  : 5
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00000000 (Not Reachable)
      order    : 300200
    
    resolver #7
      domain   : 8.e.f.ip6.arpa
      options  : mdns
      timeout  : 5
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00000000 (Not Reachable)
      order    : 300400
    
    resolver #8
      domain   : 9.e.f.ip6.arpa
      options  : mdns
      timeout  : 5
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00000000 (Not Reachable)
      order    : 300600
    
    resolver #9
      domain   : a.e.f.ip6.arpa
      options  : mdns
      timeout  : 5
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00000000 (Not Reachable)
      order    : 300800
    
    resolver #10
      domain   : b.e.f.ip6.arpa
      options  : mdns
      timeout  : 5
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00000000 (Not Reachable)
      order    : 301000
    
    resolver #11
      domain   : cpas.cz
      nameserver[0] : 10.105.54.18
      nameserver[1] : 10.105.182.18
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00000002 (Reachable)
    
    resolver #12
      domain   : generaliceska.cz
      nameserver[0] : 10.105.54.18
      nameserver[1] : 10.105.182.18
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00000002 (Reachable)
    
    resolver #13
      domain   : cpoj.cz
      nameserver[0] : 10.105.54.18
      nameserver[1] : 10.105.182.18
      flags    : Request A records
      reach    : 0x00000002 (Reachable)
    
    DNS configuration (for scoped queries)
    
    resolver #1
      search domain[0] : dkm.cz
      nameserver[0] : 192.168.1.1
      if_index : 6 (en0)
      flags    : Scoped, Request A records
      reach    : 0x00020002 (Reachable,Directly Reachable Address)
    In VM I used shared network of course. Before 17.1 I think that there was autogenerated records in /etc/resolv.conf, which is missing in latest version.

    Can you please help me? Am I doing something wrong?

    Thank you,
    Michal Vrbata
     
  2. MichalV1

    MichalV1 Bit Poster

    Messages:
    2
    Its definitely problem in 17.1. After downgrade to 17.0.1 its again works.
     
    Gian1 likes this.
  3. DebasmitaM@Parallels

    DebasmitaM@Parallels Staff Member

    Messages:
    184
    Hello, please re install Parallels Tools and restart your virtual machine, after that let us know if still the issue persist. Thanks, Parallels Team.
     
  4. Gian1

    Gian1 Bit Poster

    Messages:
    4
    Hello,

    I have the same problem... The VNP is not shared.
    If I ping the ip adresse it's working, but if i ping de dns name it dosen't work.
    Can you help me please?
     
  5. Gian1

    Gian1 Bit Poster

    Messages:
    4
    Hello,

    I have unstalled and reinstalled Parallels Tolols but I have the same problem thanks
     
  6. MadsJ1

    MadsJ1 Bit Poster

    Messages:
    3
    I am running into the same issue with 17.1, is there a direct link to download 17.0.x? I can't seem to find any version beside 17 in the support section :/
     
  7. Gian1

    Gian1 Bit Poster

    Messages:
    4
  8. MadsJ1

    MadsJ1 Bit Poster

    Messages:
    3

Share This Page