Why is network access so slow in Parallels

Discussion in 'General Questions' started by zslg01, Nov 22, 2019.

  1. zslg01

    zslg01 Bit Poster

    Messages:
    34
    I run both PD15 and the current release of VMware. When running downloads (mostly of fixes for the Mojave virtual machine on each) VMware out performs PD15 by a large margin (20 mins download on PD15 versus about 11 on VMware). I have submitted problem reports in the past and never heard back. I can provide Wireshark traces if needed.
    It is enough to make me use VMware most of the time.
     
  2. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,670
    is it possible to collect the tech report right after the issue with 20 min downloads reproduced and post the report's ID here?
     
  3. zslg01

    zslg01 Bit Poster

    Messages:
    34
    Report ID is 327263651
     
  4. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,670
    Hi, we will provide Parallels Engineering team with your info and tech report for the further issue investigation and get back to you once we receive any updates.
    Thank you for cooperation with us.
     
  5. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,670
    Also could you clarify what are you trying to download?
     
  6. zslg01

    zslg01 Bit Poster

    Messages:
    34
    Its just the 'standard' Linux Mint software update tool running.
     
  7. MiguelS4

    MiguelS4 Bit Poster

    Messages:
    1
    I am facing same issue how to solve
     
  8. zslg01

    zslg01 Bit Poster

    Messages:
    34
    I have a suspicion that it may be related to Parallels virtual network adapter (virtio) that is selected by default. I switched to a virtual Intel ethernet adapter and it seems to run somewhat faster.
     
  9. MarciaJ

    MarciaJ Bit Poster

    Messages:
    1
    I'm facing Same issue.My Netwrok Is very Slow in Parallels.
     
  10. VishnuNUK

    VishnuNUK Bit Poster

    Messages:
    4
    No response from this forum! No idea how to fix this
    I noticed significantly less network performance on VM (Parallels Desktop Business Version 15.1.2 (47123))
    When i run a speed test this is what i got from my HOST machine vs Parallels VM
    [​IMG]
    Host Machine (Mid 2014 Retina Macbook Pro)
    [​IMG]
    Latest Stable MacOS via Parallels VM.
     
  11. NmA

    NmA Bit Poster

    Messages:
    1
    Can anyone share is it happening to everyone? I'm using tm speed test but still no response?
     
    Last edited by a moderator: Nov 17, 2021

Share This Page