windows 11 has no internet access. Tried everything, please help

Discussion in 'Windows Guest OS Discussion' started by simon31, Jul 29, 2022.

  1. simon31

    simon31

    Messages:
    1
    It used to work without issues, but now windows 11 VM has no internet access. If I do ipconfig /all I get:

    Ethernet adapter Ethernet:

    Connection-specific DNS Suffix . : localdomain
    Description . . . . . . . . . . . : Parallels VirtIO Ethernet Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-42-9A-FB-C7
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::a009:22c6:c940:a562%6(Preferred)
    Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.165.98(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 100670530
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-29-1C-9B-53-00-1C-42-9A-FB-C7
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.211.55.1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    I have no default gateway and a self assigned IP.

    I spoke to parallels support via chat, but they could not find anything.

    In parallels desktop maangment app, the hardware networking is setup to the default "shared network". I also tried changing it to "bridged network default adapapter" but this didnt help
    I also reinstalled parallels tools and rebooted.

    Any other ideas?

    I ran the windows network diagnostics once, and it said networking was not configured correctly, and fixed it and internet worked until I next rebooted the VM. Now if I run that same troubleshooter, it just says "An error occured whilst running the troubleshooter"

    Macbook pro (m1 pro max) with 12.4
    windows 11
     
  2. GampaA@Parallels

    GampaA@Parallels Staff Member

    Messages:
    416
    Hello, Please provide the screenshot of the error message you are getting. Thanks.
     

Share This Page