Can't connect to Internet on windows side using parallels

Discussion in 'Parallels Website and Forum' started by CoachRoz, Dec 27, 2011.

  1. CoachRoz

    CoachRoz

    Messages:
    3
    According to my internet provider, my macbook/parallels software is missing a vital adapter drive... Regardless, the mac side connects to the wifi, but not the pc side. Please HELP... Or how do I get a refund on Parallels??
     
  2. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,661
    please make sure that you are using Shared Networking. Then click Start -> Run and execute cmd.exe. Type in the appeared window command "ipconfig /all" (make sure that all output fits to the window). Then, without closing the window, click Parallels Destkop menu "Help"->"Report a Problem", send a problem report (it is not necessary to provide description) and post here the report ID.
     
  3. CoachRoz

    CoachRoz

    Messages:
    3
    Hi Eric,

    I appreciate the response... Where/How do I ensure I'm using "shared networks"??? Control Panel? ...I believe I'll be able to try the run command.

    Thanks,
    Roz
     
  4. CoachRoz

    CoachRoz

    Messages:
    3
    You want me to send you a report...

    OMG! Using Parallels shouldn't be this challenging... Is there a customer support number to call???
     
  5. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,661
    Go to Virtual Machine configuration, then to Hardware → Network 1
    But if you haven't modify it, it is already in shared-networking mode
     
  6. SuzetteO

    SuzetteO

    Messages:
    2
    I have the same problem the mac side is connected but the pc side was not. my report ID # 12052179
     
  7. BrianV

    BrianV

    Messages:
    3
    I just typed the "ipconfig/all" command in the c prompt. I didnt get an error message, what is the next step to fix this internet connection on the pc side?
    Thanks!
     
  8. SuzetteO

    SuzetteO

    Messages:
    2
    I just restart vm then when I open it again its connected to my wifi
     
  9. BrianV

    BrianV

    Messages:
    3
    ok let me give that a shot.
    Thank you!
     
  10. BrianV

    BrianV

    Messages:
    3
    Well that didn't work. Any other ideas?
    Thank you.
     
  11. Preethi MylaV

    Preethi MylaV

    Messages:
    1
    Hi,

    I am unable to connect to the internet on Windows side but it works fine on the mac side. I tried all the suggestions in http://kb.parallels.com/en/8978 but the problem still persists. Kindly help as I need this to work to use a software for class.
     
  12. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,661
    please make sure that you are using Shared Networking. Then click Start -> Run and execute cmd.exe. Type in the appeared window command "ipconfig /all" (make sure that all output fits to the window). Then, without closing the window, click Parallels Destkop menu "Help"->"Report a Problem", send a problem report (it is not necessary to provide description) and post here the report ID.
     
  13. DustinP

    DustinP

    Messages:
    5
    Hello,
    Is there a much easier way to fix this issue?I tried all the given solution. Cheers! [​IMG]
     
  14. Brian_Morgan

    Brian_Morgan Bit Poster

    Messages:
    1
    OK... Here is my report ID: 53686039 NOW WHAT???
     
  15. CathalR

    CathalR Bit Poster

    Messages:
    5
    report ID:122086654
     
  16. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,661
    Hi, I see that VM is configured to Bridged networking. This mode is not guaranteed to work in arbitrary network environment.
    Try to switch to Shared networking. It should work everywhere.
     
    CathalR likes this.
  17. CathalR

    CathalR Bit Poster

    Messages:
    5
    Hi Elric, thanks for replying.
    I have switched to a shared network now and am getting "DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN" error from Chrome.... it seems that the VM Is connected to the net but cant use the connection for some reason. I have reinstalled parallels tools also and no change.
    Any help on fixing this would be greatly appreciated,
    Cathal
     
  18. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,661
    Do the next: while in shared networking
    1) Enable detailed logging (menu Parallels Destkop -> Preferences ->Advanced)
    2) try to open some sites in Chrome
    3) send a problem report and post here its number
    4) also I'd like to see an output of ipconfig /all
     
  19. CathalR

    CathalR Bit Poster

    Messages:
    5
    Thanks Elric.
    Problem Report ID is 123925541, ipconfig i will send in private mail...
     
    Last edited: Oct 24, 2016
  20. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,661
    Ok.. waiting for the ipconfig output. I see that Parallels Shared Networking doesn't receive any dns-requests, so the problem appears to be on Windows-side. Likely it is either misconfigured DNS-server, or some antivirus software.
     

Share This Page