Gui shadows broken after upgrade to PD16

Discussion in 'Linux Guest OS Discussion' started by VladA, Aug 12, 2020.

  1. VladA

    VladA Bit Poster

    Messages:
    12
    Ubuntu 16.04 vm with PAralells guest tools installed
    Parallels desktop for mac15 - everything is fine
    Upgrade to Parallels desktop for mac 16, instead of shadows , there is just black squares
    parallels guest tools update changed nothing for pd16.
     

    Attached Files:

  2. TonyL7

    TonyL7

    Messages:
    1
    I got the exactly same issue after upgrade to from pd15 to pd16
    But I found a workaround to solve which is turning off the 3d acceleration at the advanced settings inside Graphics tab.
    Also I keep getting a message from PD tool to ask me log out for coherence mode, which I don't use and log out also doesn't help stop the message for each reboot.

    coherence_log_out.png

    Mine is MacBook Pro (15-inch, 2017), macOS Catalina 10.15.6
    Linux ubuntu 4.13.0-45-generic #50~16.04.1-Ubuntu SMP Wed May 30 11:18:27 UTC 2018 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
    And we are using Business edition.
     
  3. SorenK1

    SorenK1 Bit Poster

    Messages:
    1
    having the same issue 18.04 and 20.04 is fine but 16.04 graphics drivers seem to be broken
     
  4. JasperV3

    JasperV3 Bit Poster

    Messages:
    10
    Here is a workaround for now:
    sudo apt install compizconfig-settings-manager
    Now launch compizconfig-settings-manager, click Ubuntu Unity Plugin, Decorations tab. Enable "Override Theme Settings", now set the Active and inactive window shadow radius to 1 (minimum setting) and set the shadow x and y offset to 1 (minimum). It doesn't fix the window text but at least usable.
     
  5. JasperV3

    JasperV3 Bit Poster

    Messages:
    10
    Alternatively, a better option may be:
    sudo apt install compizconfig-settings-manager
    Launch compizconfig-settings-manager
    Under OpenGL, disable "Framebuffer object"
    This retains the shadows and fixes the window text!
     
  6. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,176
    Hello guys,
    please sorry for the late response.
    Could you collect the tech report once the issue reproduced and post the report ID here.
    We need it for the further issue investigation.

    Thanks in advance.
     
  7. JasperV3

    JasperV3 Bit Poster

    Messages:
    10
    Please refer to report ID 346981279
     
  8. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,176
    Thanks a lot for your reply.
    Could you update to the latest build 16.0.1. and check the issue.
    If the issue still there please collect new technical report data and share report's ID with us.
    Thanks a lot for your time and cooperation.
     
  9. JasperV3

    JasperV3 Bit Poster

    Messages:
    10
    Yes, I am still seeing this issue in 16.0.1. Please refer to technical report 350160612.
     
  10. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,176
    Hi, please sorry for the delay in response.
    Please add the boot flag (sent via the PM) and reply us back with the results.
     
  11. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,176
    Thank you for your cooperation once again. We've involved Parallels Engineering Team in this case and once we get any update we will let you know.
     

Share This Page