macOS Big Sur and Parallels Desktop

Discussion in 'General Questions' started by IvanD@Parallels, Jun 22, 2020.

  1. MaksimT1

    MaksimT1 Bit Poster

    Messages:
    1
    Is there a plan to support installation of Parallels 14 on macOS Big Sur?
     
  2. Maria@Parallels

    Maria@Parallels Parallels Team

    Messages:
    8,245
    Hello, you can check this out for more information about the Parallels Desktop and macOS compatibility.
     
  3. billxiong

    billxiong Bit Poster

    Messages:
    3
    yes, this issue is still there after I updated to Big Sur final version 2B 截屏2020-11-13 13.31.14.png 截屏2020-11-13 13.33.06.png
     
    DmitrijP4, YutakaH and GillesB like this.
  4. CameronD2

    CameronD2 Bit Poster

    Messages:
    3
    Just updated to macOS Big Sur and cant start Windows 10 it comes up with this message.

    I have started my mac several times.
    Screenshot 2020-11-13 at 1.44.07 pm.png
     
    GaryW12 likes this.
  5. Donnyv

    Donnyv

    Messages:
    1
    I'm on Parallels 13 and now I cannot open Parallels since I upgraded to Big Sur. Will there be a fix for Parallels 13 or is upgrading the only way?
     
  6. GaryW12

    GaryW12 Bit Poster

    Messages:
    3
    I have this problem as well. Similar problem listed under "Known and Resolved Issues". However listed fix did not resolve this problem
     
  7. IvanV2

    IvanV2

    Messages:
    1
    Same issue here!! Is there a fix?
     
  8. LuisF3

    LuisF3 Bit Poster

    Messages:
    3
    I have parallels desktop 16 and upgrade Mac OS to Big Sur. Now when I start a virtual machine it give me this message "Network initialization failed. Your virtual machine will continue working normally but will no have no network connection". Other thing that I see is the list of virtual machines, its different, see image.

    I tried the solution that you say to solve the situation for the network "sudo rm /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist && sudo killall -9 configd"..but I failed.

    I have others virtual machines with the same OS (windows 10) and other wit Oracle Linux 8 (OL8) the behavior is the same, "Network initialization failed"
     

    Attached Files:

    KimJ8, DanielC32 and LukeI like this.
  9. EricF8

    EricF8 Bit Poster

    Messages:
    3
    I'm having an issue I do not see on that list. My issue is:

    Whenever launching internet explorer my parallels application suspends and asks me to send my information over to parallels to have them look into it. Is anyone else having an issue launching internet explorer?
     
  10. EricF8

    EricF8 Bit Poster

    Messages:
    3
    I believe upgrading to parallels 16 is the only way. I know they sent me plenty of emails saying they will not be compatible.
     
  11. EricF8

    EricF8 Bit Poster

    Messages:
    3
    Technical Report 354448870
     
  12. LuisF3

    LuisF3 Bit Poster

    Messages:
    3
    I found that if I change in the network configuration the source value for "Default Adapter" the network work in VM. But this is a partial solution because no matter If I choose "shared network" as configuration they need to work
     
  13. CameronD2

    CameronD2 Bit Poster

    Messages:
    3
    Well fixed my problem with this Screenshot 2020-11-13 at 1.44.07 pm.png

    Had to turn off the Adaptive Hypervisor in configuration.
    Reboot my mac and then selected Apple as the Hypervisor.
    Screenshot 2020-11-13 at 7.43.01 pm.png

    Change to this and windows 10 booted.

    Screenshot 2020-11-13 at 7.49.40 pm.png
    Hope it helps someone
     
    DaleM3 likes this.
  14. KennethE1

    KennethE1 Bit Poster

    Messages:
    8
    Same challenge here... Does anyone know how you completely remove Parallels when we are in this "locked" position?
     
  15. MartinsG

    MartinsG Bit Poster

    Messages:
    1
    Same issue for me. But I have 2 any connect profiles - split, where internet traffic goes directly and only corporate traffic uses VPN - this one does not work correctly in Win10 VM. The other anyconnect profile - all traffic via VPN - works in Win10 VM. If you have a possibility try this as a workaround.
     
  16. DmitrijP4

    DmitrijP4

    Messages:
    1
  17. WorldIRC

    WorldIRC Bit Poster

    Messages:
    22
    Anyone's fans now spinning when in Coherence mode? I did not have this issue on Catalina. My CPU / RAM levels are unchanged nor stressed, so not sure what's causing this.
     
    beta_marco likes this.
  18. WorldIRC

    WorldIRC Bit Poster

    Messages:
    22
    Just as an update, the issue appears to be GPU related. The GPU cranks up in Coherence mode to the point that it throttles my entire machine and has the fans spinning. It is related to one Windows based app (if I close the app the issue goes away). Again, this didn't happen before Big Sur and isn't an issue when not in Coherence.
     
  19. beta_marco

    beta_marco Bit Poster

    Messages:
    3
    Same problem here.
    MacBook Pro 2017 i7, 16 Gb ram. I have a virtual machine to run SAP. It used to be super fast in coherence mode in Catalina. It's slow, unresponsive and with a lot of lag in Big Sure.
    The situation seems to improve slightly by setting windows'a appearance for best performance.
    Issue is present both with Apple and Parallels Hypervisor.
     
  20. OAW

    OAW Bit Poster

    Messages:
    10
    How would I disable the "split tunneling" feature in Cisco AnyConnect? I'm not seeing anything obvious.
     

Share This Page