Can't connect to Internet on windows side using parallels!!!

Discussion in 'General Questions' started by ANON, Feb 12, 2008.

  1. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,718

    "Make sure that VM is in Shared Networking mode. If this doesn't help, please click Start -> Run and execute cmd.exe. Type in the appeared window command "ipconfig /all". Then, without closing the window, click Parallels Destkop menu "Help"->"Report a Problem", send a problem report (it is not necessary to provide description) and post here the report ID."
     
  2. Bill A

    Bill A

    Messages:
    1
    Same problem after upgrading to Parallels 6

    Parallels,
    I followed the reporting step above and my inquiry ID is 6818804.

    Please find solution so I can access my wireless through Parallels.
     
  3. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,718
    Hi,
    please describe in details what is not working. Whether it worked before upgrade to 6.0. Because in the problem-report I see that surfing the Web from VM should work ok
     
  4. MenaR

    MenaR

    Messages:
    7
    I did this and posted the ID and it hasn't been posted. Just in case, let me do it again!

    The error number is 6820191
     
  5. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,718
    Hm.. I don't know why, but the report was lost. Could you repeat the actions?
     
  6. MenaR

    MenaR

    Messages:
    7
    I don't know why my posts don't get posted, but I did it a third time, and it didn't get posted. :( Here's yet another attempt!

    Error number:
    6834966
     
  7. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,718
    It is strange.
    Try these stepts:

    Let me know if this have not helped
     
  8. MenaR

    MenaR

    Messages:
    7
    Unfortunately it didn't.... I did all you asked. All of this began when I switched up to Parallels 6.0. Nothing changed other than that. I've generated a new problem report in case you need it again: 6835911


    Thanks for your help thus far.
     
  9. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,718
    this looks strange.. I can suggest a remote session next week. Let me know via private message your email and acceptable timeframe if you agree. My timeframe is 8AM-5PM GMT
     
  10. NestorH

    NestorH Bit Poster

    Messages:
    28
    Problem resolved

    I'm delighted to report that Dmitry from Parallels helped me this morning and solved the problem. Turns out that the DHCP wasn't turned on in the Sharing preferences. One click and everything works! Including accessing the Internet from Windows while using an air card with Verizon.
     
  11. MenaR

    MenaR

    Messages:
    7
    Where is this option? I don't see DHCP in the options on my mac or on my VM.
     
  12. NestorH

    NestorH Bit Poster

    Messages:
    28
    It's found in Parallels preferences

    Open the Preferences panel in Parallels. Then navigate: Advanced (tab)>Network: Change Settings> Shared (tab)>Check Enable IPv4 DHCP

    Nestor
     
  13. SourceTag

    SourceTag

    Messages:
    2
    Problem ID 7208628

    I just installed Parallels on a macbook and an iMac, macbook works without a hitch, but on the iMac I can't connect to the internet from Windows.

    I've tried all suggestions mentioned in this thread.

    Info:

    Parallels Desktop build: 6.0.11828

    Windows Network Adapter type: TAP-Win32 Adapter V9

    Network configuration on Mac side: Connected through Wifi AND Ethernet, IPv4 configuration using DHCP

    What antivirus programms you are using: none

    The output of ifconfig command from Mac side:

    lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
    inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
    inet6 ::1 prefixlen 128
    inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x1
    gif0: flags=8010<POINTOPOINT,MULTICAST> mtu 1280
    stf0: flags=0<> mtu 1280
    en0: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
    ether c8:bc:c8:90:fe:0f
    inet6 fe80::cabc:c8ff:fe90:fe0f%en0 prefixlen 64 scopeid 0x4
    inet 192.168.0.117 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
    media: autoselect (100baseTX <full-duplex,flow-control>)
    status: active
    fw0: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 4078
    lladdr 78:ca:39:ff:fe:31:79:c8
    media: autoselect <full-duplex>
    status: inactive
    en1: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
    ether c8:bc:c8:b7:f9:77
    inet6 fe80::cabc:c8ff:feb7:f977%en1 prefixlen 64 scopeid 0x6
    inet 192.168.0.101 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.0.255
    media: autoselect
    status: active
    vnic0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
    ether 00:1c:42:00:00:08
    inet6 fe80::21c:42ff:fe00:8%vnic0 prefixlen 64 scopeid 0x7
    inet 10.211.55.2 netmask 0xffffff00 broadcast 10.211.55.255
    inet6 fec0:0:0:fea9::2 prefixlen 64
    media: autoselect
    status: active
    vnic1: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
    ether 00:1c:42:00:00:09
    inet6 fe80::21c:42ff:fe00:9%vnic1 prefixlen 64 scopeid 0x8
    inet 10.37.129.2 netmask 0xffffff00 broadcast 10.37.129.255
    inet6 fec0:0:0:feaa::2 prefixlen 64
    media: autoselect
    status: active

    The output of ipconfig /all command and tracert www.parallels.com from Windows side:
    [​IMG]

    I also just to be sure reported the problem, the ID is 7208628
     
  14. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,718
    Hi, try this solution:

    http://kb.parallels.com/en/8865
     
  15. SourceTag

    SourceTag

    Messages:
    2
  16. RobertLid

    RobertLid

    Messages:
    1
    Cannot connect to wireless.

    Am using Windows XP, Parallels Desktop 5, have solid connection on Mac side tried:
    sudo killall -hup pvsnatd, but it asked for a password, but would not allow me to put in a password.
    tried this guide http://www.parallels.com/en/download...User_Guide.pdf on page 157 - no luck
    have read about every thread there is on "wireless"


    Using Network Adaptor1 > Shared Networking
    No antivirus programs running
    Problem ID 7660481

    Help is very much appreciated, been on this for two days now.
     
  17. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,718
    Hi,

    Try these steps:

     
  18. SashaA

    SashaA

    Messages:
    2
    Having the same problem

    Hi,
    I've connected to the internet using Airport on the mac. The internet on the mac side is working absolutely fine. Im running 10.6.6 on an iMac 27-inch Intel Core 2 Duo computer.

    I've installed Windows XP Pro on Parallels 5. I have the Shared Networking on. And the DHCP is checked. But the internet is still not working. Initially I thought it may be a problem with my Internet Explorer settings, but I checked those and it seems to be a problem with parallels itself.

    I have a report id : 7724465

    Help !!!
    Sasha
     
  19. Elric

    Elric Parallels Developers

    Messages:
    1,718
    Hi,

    the virtual machine doesn't have network card. You need to add it with steps like

    "Stop the Virtual Machine and in the Virtual Machine Directory
    - select a Virtual Machine, click Configure
    - Under Hardware section check that Network Adapter is present in list, If it is missing, click "+" and add Network Adapter"
     
  20. a2santiago

    a2santiago

    Messages:
    1
    I run Windows 7 upgrade advisor and it tells me that the driver installed for the Parallels ethernet adapter is not compatible with Windows 7. I have also tried to update driver but it says that I have the most up to date driver. There is connectivity because things still download in the background and update. When I started the VM today it started downloading the new SP for Win7.
    Here is what I get as far as network details:
    My Connection-specific DNS Suffix:
    Description: Parallels Ethernet Adapter
    Physical Address: ‎00-1C-42-A5-98-06
    DHCP Enabled: Yes
    IPv4 Address: 10.0.1.6
    IPv4 Subnet Mask: 255.255.255.0
    Lease Obtained: Thursday, March 10, 2011 5:52:34 AM
    Lease Expires: Friday, March 11, 2011 5:57:02 AM
    IPv4 Default Gateway: 10.0.1.1
    IPv4 DHCP Server: 10.0.1.1
    IPv4 DNS Server: 10.0.1.1
    IPv4 WINS Server:
    NetBIOS over Tcpip Enabled: Yes
    Link-local IPv6 Address: fe80::540f:3a9c:17a:2f80%13
    IPv6 Default Gateway:
    IPv6 DNS Server: fe80::21c:42ff:fe00:18%13

    This by the way is in Airport bridged. I have IPv4 connectivity but there is none for IPv6. I can put it on pretty much any bridged setting and I get the same results. When I move it to shared I get no connectivity on IPv4 or IPv6. Everything works normal on the Mac side of the house.

    When using Windows 7 upgrade advisor and dealing with another program (Cabela's Outdoor Adventure) it asks me to get an updated compatible version. When I select this it gives me an IE screen with this address: http://www.activision.com/swfaddress/swfaddress.html?gamepage|en_US|gameId:COA2009&brandId:Cabelas
    Of course I get the IE cannot display the webpage but in the Windows 7 Upgrade advisor screen it goes to the Activision/Cabela's website.

    I guess I only have one question.... How come my internet doesn't work now with P6? I am currently using Build 6.0.11992 because I am reading that the newest build isn't that great.
     

Share This Page